Το Άμπου Ντάμπι θα επενδύσει σε τουρκικά λιμάνια

Ο γίγαντας λιμένων και logistics AD Ports Group με έδρα το Άμπου Ντάμπι υπέγραψε συμφωνία στρατηγικής συνεργασίας με το Turkey Wealth Fund (Turkiye Varlik Fonu) για επενδυτικά έργα στην Τουρκία.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας, οι εταίροι θα συνεργαστούν για να διερευνήσουν σημαντικές επενδυτικές ευκαιρίες για την ανάπτυξη και τη λειτουργία των λιμανιών. Θα δημιουργήσουν επίσης μια κοινή διευθύνουσα επιτροπή για την αξιολόγηση όλων των επενδυτικών ευκαιριών και την ενίσχυση των εμπορικών δεσμών μεταξύ των δύο χωρών.

Η AD Ports Group συνεχίζει να ενισχύει το παγκόσμιο αποτύπωμά της μέσω συμφωνιών στρατηγικής συνεργασίας στην Ιορδανία, στο Ιράκ και πιο πρόσφατα στην Αίγυπτο. Ο όμιλος ένωσε επίσης τις δυνάμεις του με την ADNOC αυτόν τον μήνα για να αναπτύξει ένα νέο λιμάνι και εγκαταστάσεις logistics στο TA’ZIZ, τον κόμβο παραγωγής χημικών και βιομηχανικών προϊόντων που βρίσκεται επί του παρόντος υπό ανάπτυξη στο Ruwais των ΗΑΕ.

Ο Mohamed Juma Al Shamsi, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου, AD Ports Group, δήλωσε: «Η Τουρκία προσφέρει ένα ευρύ φάσμα σημαντικών και ελκυστικών επενδύσεων για τον Όμιλο AD Ports και πιστεύουμε ότι η Turkiye Varlik Fonu θα είναι ένας ιδανικός συνεργάτης για να βοηθήσει στην υλοποίηση των φιλόδοξων σχεδίων μας».

Η Τουρκία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα υπέγραψαν συμφωνίες για επενδύσεις δισεκατομμυρίων δολαρίων την Τετάρτη, μετά από συνομιλίες μεταξύ του προέδρου Ταγίπ Ερντογάν και του πρίγκιπα διαδόχου του Άμπου Ντάμπι Μοχάμεντ μπιν Ζάιντ.

Διαβάστε ακόμα