Το αμερικάνικο πετρέλαιο εξαπλώνεται στην αγορά

crude_usa
Η κρατική εταιρεία πετρελαίου της Βενεζουέλας PDVSA έχει αγοράσει δύο φορτία αργού πετρελαίου τύπου WTI, από τη στιγμή που έγινε ο πρώτος εισαγωγέας πετρελαίου των ΗΠΑ για τη Λατινική Αμερική τον Ιανουάριο, μετά την άρση του εμπάργκο τον περασμένο έτος.

Το διυλιστήριο της PDVSA στις Ηνωμένες Πολιτείες, το Citgo Petroleum, ήταν ο πάροχος των δύο πρώτων αμερικάνικων φορτίων αργού, που έφτασαν στο νησί της Καραϊβικής, Κουρασάο, από τα τέλη Ιανουαρίου μέχρι τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με τα δεδομένα παρακολούθησης πλοίων Thomson Reuters.

Η πιο πρόσφατη παράδοση έγινε στο δεξαμενόπλοιο Overseas Rubymar, το οποίο άδειασε ένα φορτίο 500.000 βαρελιών αργού πετρελαίου WTI στις 29 Φεβρουαρίου στο Κουρασάο, μετά τη φόρτωση στον τερματικό σταθμό Enterprise Products Partners στο Χιούστον.

Διαφορετική από τις προηγούμενες, η πιο πρόσφατη αγορά φορτίου αμερικάνικου αργού από την PDVSA δόθηκε στην γαλλική εταιρεία πετρελαίου Total μετά από έναν ανοιχτό διαγωνισμό που πραγματοποιήθηκε αυτή την εβδομάδα με τη, σύμφωνα με πηγές του κλάδου. Η φόρτωση είναι προγραμματισμένη για τον Μάρτιο στο Nederland του Τέξας.

Απ’ όταν ξεκίνησε να αγοράζει αργό εκ των ΗΠΑ, η PDVSA έχει μειώσει τις εισαγωγές αφρικάνικου ελαφριού πετρελαίου. Η πιο πρόσφατη αγορά έγινε στις αρχές Φεβρουαρίου από τη ρωσική Lukoil για ένα φορτίο ενός εκατομμυρίου βαρελιών νιγηριανού αργού Qua Iboe.

PΗ DVSA πέρυσι αγόρασε 45.000 βαρέλια ανά ημέρα (bpd) ελαφριού αργού πετρελαίου, κυρίως από την Αφρική και τη Ρωσία, και εισήγαγε επίσης περίπου 65.000 βαρέλια bpd βαριάς νάφθας για να αραιώσει την πολύ βαριά παραγωγή πετρελαίου της.

Διαβάστε ακόμα