Το Ελευθέριος Βενιζέλος επισκέφτηκαν οι κ. Κουβέλης και Κουρουμπλής για να επιθεωρήσουν και να ενημερωθούν για την κατάσταση

Φωτογραφία: www.protothema.gr

Στην Ακτή Ξαβερίου στον Πειραιά όπου «έδεσε» το πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος» μετά τη φωτιά που εκδηλώθηκε στο γκαράζ εν πλω, βρέθηκαν το μεσημέρι ο νέος υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Φώτης Κουβέλης και ο προκάτοχός του Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Μετά την τελετή παράδοσης – παραλαβής στο υπουργείο, οι δύο πολιτικοί μετέβησαν στο λιμάνι για να επιθεωρήσουν αλλά και να ενημερωθούν για την κατάσταση. Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής συνεχίζουν την επιχείρηση κατάσβεσης της φωτιάς, η οποία έχει περιοριστεί σημαντικά αλλά συνεχίζει να καίει την αριστερή πλευρά του πλοίου, ενώ απομακρύνουν τα οχήματα από το γκαράζ, τα οποία έχουν καταστραφεί ολοσχερώς από το θερμικό φορτίο που έφθασε τους 500 βαθμούς Κελσίου.

Οι πυροσβέστες κατάφεραν να ανοίξουν και μία πλαϊνή μπουκαπόρτα που βρίσκεται στο γκαράζ από την οποία βγήκαν πολλά νερά που είχαν συσσωρευτεί. Το πλοίο έχει πάρει κλίση ωστόσο οι αρμόδιοι εμφανίζονται καθησυχαστικοί.

protothema.gr

Διαβάστε ακόμα