Το γαλλικό Πολεμικό Ναυτικό κατάσχεσε 4.6 τόνους κοκαΐνης που είχαν προορισμό την Ευρώπη

Το γαλλικό Πολεμικό Ναυτικό κατάσχεσε ένα βραζιλιάνικο σκάφος που μετέφερε πάνω από 4.6 τόνους κοκαΐνης αξίας περίπου 157,8 εκατομμυρίων δολαρίων (η αξία που θα πωλούταν στους δρόμους είναι πάνω από 360 εκατομμύρια δολάρια) ως μέρος μιας πολυεθνικής επιχείρησης στα ανοιχτά των αφρικανικών ακτών.

Η Europol ανακοίνωσε την επιτυχημένη επιχείρηση η οποία είναι η τελευταία σε μια συνεχιζόμενη προσπάθεια που γίνεται για καταπολεμηθεί η σταθερή ροή ναρκωτικών που ρέει από τη Νότια Αμερική στην Ευρώπη.

Η κατάσχεση των ναρκωτικών από το Γαλλικό Ναυτικό ήταν αποτέλεσμα της ανταλλαγής πληροφοριών μεταξύ της Europol, του Maritime Analysis and Operation Center – Narcotics (MAOC – N) και των αρχών στη Βραζιλία, τη Γαλλία, το Ηνωμένο Βασίλειο και τις Η.Π.Α.

Σύμφωνα με τις αναφορές, οι αρχές παρακολουθούσαν τις κινήσεις του μήκους περίπου 21 μέτρων σκάφους που ήταν νηολογημένο στη Βραζιλία, από τότε που αναχώρησε από τη Νότια Αμερική. Πίστευαν ότι ο τελικός προορισμός του ήταν στην Ευρώπη, αλλά οι αρχές αποφάσισαν να κατασχέσουν το πλοίο ενώ βρισκόταν περίπου 400 μίλια από τη Σιέρα Λεόνε.

Το γαλλικό αμφίβιο αεροπλανοφόρο Tonnere ανέλαβε να πραγματοποιήσει την κατάσχεση που έλαβε χώρα στις 30 Νοεμβρίου. Οι εικόνες δείχνουν τη γαλλική ομάδα να πραγματοποιεί την επιχείρηση με πολλαπλά σκάφη Zodiac, τα οποία περιβάλλουν το σκάφος με σημαία Βραζιλίας ενώ ελικόπτερα έκαναν κύκλους από πάνω.

Μετά την επιβίβαση στο σκάφος, η γαλλική ομάδα ανακάλυψε αρκετές μπάλες κοκαΐνης που καταστράφηκαν. Οι Βραζιλιάνοι υπήκοοι που επέβαιναν στο σκάφος τέθηκαν υπό κράτηση.

Μέχρι στιγμής φέτος, οι χώρες εταίροι του MAOC-N αναφέρουν ότι έχουν κατασχέσει πάνω από 15 τόνους κοκαΐνης από επιχειρήσεις που συντονίστηκαν μέσω του Κέντρου. Αυτό περιλαμβάνει επιχειρήσεις που εκτείνονται από τη Σενεγάλη/το Πράσινο Ακρωτήριο έως τον Κόλπο της Γουινέας.

Διαβάστε ακόμα