Το μεξικανικό ναυτικό και η Damen συνεργάζονται στο πιο προηγμένο τεχνολογικά πλοίο στη Λατινική Αμερική

Η Damen Shipyards Group και το Ναυτικό του Μεξικού, μέσω της Γενικής Διεύθυνσης Ναυπηγικής Βιομηχανίας, συνεργάζονται επί του παρόντος για την κατασκευή μεγάλης εμβέλειας περιπολικού πλοίου (POLA (από τα αρχικά της ισπανικά)), το οποίο θα είναι το πιο προηγμένο τεχνολογικά σκάφος στη Λατινική Αμερική. Με αυτό, το μεξικάνικο ναυτικό θα ενταχθεί στον μακρύ κατάλογο των ναυτικών σε όλο τον κόσμο που έχουν στον στόλο τους πλοίο από το ναυπηγείο Damen Schelde.

Η POLA θα είναι η μεξικανική έκδοση του Damen SIGMA 10514, ένα αποδεδειγμένα επιτυχημένο σχέδιο αποτελέσματα διεθνώς. Η POLA θα έχει μήκος 107 μέτρα και πλάτος 14 μέτρων. Θα είναι σε θέση να πλεύσει με ταχύτητες μέχρι 25 κόμβους και αυτονομία άνω των 20 ημερών στη θάλασσα.

Εκπρόσωπος της Damen δήλωσε: “Το πλοίο αυτό θα είναι σε θέση να εκτελεί διάφορες αποστολές όπως η διαφύλαξη της κυριαρχίας του Μεξικού, η διεθνής συνεργασία στον τομέα της ασφάλειας, οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης μεγάλης εμβέλειας και η ανθρωπιστική βοήθεια. Η POLA θα επιτρέψει στο κράτος του Μεξικού να αυξήσει την κάλυψη της επιτήρησής του και την προστασία των συμφερόντων της Μεξικανικής ναυτιλίας πέρα από την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη.

Η Damen, με την παγκόσμια εμπειρία της στην κατασκευή σύνθετων σκαφών, μεταφέρει τη γνώση στη ναυπηγική βιομηχανία του Μεξικού μέσω αυτού του έργου. Πρόκειται για μια διαδικασία που η Damen αναλαμβάνει τακτικά μέσω της Damen Technical Cooperation (DTC).

Μετά το Νοέμβριο του 2018 αναμένεται να ξεκινήσουν τα δοκιμαστικά και η εκπαίδευση στο πλοίο, κάτι που θα συνεχιστεί και το 2019.

Διαβάστε ακόμα