Το εντυπωσιακό πλωτό νοσοκομείο USNS Comfort αναχωρεί για ανθρωπιστική αποστολή στη Λατινική Αμερική και την Καραϊβική

Το πλωτό νοσοκομείο USNS Comfort του Ναυτικού των ΗΠΑ αναχώρησε για την πρώτη του αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας μετά την ολοκλήρωση της τακτικής επισκευής του στις αρχές του έτους.

Το USNS Comfort αναχώρησε από τον Ναυτικό Σταθμό Norfolk στις 19 Οκτωβρίου για να υποστηρίξει την αποστολή Continuing Promise. Μετά από μια σύντομη στάση στο λιμάνι του Μαϊάμι το Σαββατοκύριακο, το πλοίο έχει πλέον αποπλεύσει για τη Λατινική Αμερική και την Καραϊβική όπου θα συμμετάσχει στην ανθρωπιστική βοήθεια. Ο πρώτος σταθμός θα είναι η Γουατεμάλα και η Ονδούρα πριν πλεύσει στην Δομινικανή Δημοκρατία, στην Κολομβία και την Αϊτή.

Η ανάπτυξη έρχεται μετά από μια πολύμηνη περίοδο του δεξαμενισμού και της επισκευής του πλοίου στο ναυπηγείο Alabama στο Mobile της Αλαμπάμα, όπου κατέφτασε την «Fat Tuesday», που ήταν την 1η Μαρτίου 2022.

Κατά τη διάρκεια των δύο μηνών της αποστολής του πλοίου, περίπου 1.000 άνθρωποι, στρατιωτικοί και πολιτικό προσωπικό, θα εργαστούν μαζί σε μια ποικιλία κυβερνητικών υπηρεσιών για την παροχή ιατρικής βοήθειας στις κοινότητες. Η πλειονότητα αυτών των ασθενών θα υποβληθούν σε θεραπεία στις χερσαίες ιατρικές εγκαταστάσεις του πλοίου, ενώ κάποιοι ασθενείς θα μπορούν να επιλεγούν για να χειρουργηθούν στις εγκαταστάσεις του πλοίου.

Από την έναρξή της το 2007, η αποστολή Continuing Promise έχει περιθάλψει συνολικά περισσότερους από 580.000 ασθενείς, ενώ μόνο το USNS Comfort έχει περιθάλψει σχεδόν μισό εκατομμύριο ασθενείς και έχει πραγματοποιήσει πάνω από 7.000 χειρουργικές επεμβάσεις.

«Εν μέσω αυτής της θάλασσας των προκλήσεων, το Comfort πλέει ως σύμβολο των ακλόνητων δεσμών μεταξύ του λαού των Ηνωμένων Πολιτειών και του λαού της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής», πρόσθεσε ο Richardson.

Το Comfort θα πραγματοποιήσει επίσης μια στάση για ανεφοδιασμό στον Ναυτικό Σταθμό των ΗΠΑ στο Guantanamo Bay, στην Κούβα, τη μοναδική Κύρια Βάση Επιχειρήσεων στο USSOUTHCOM AOR και την παλαιότερη υπερπόντια ναυτική βάση των ΗΠΑ.

Διαβάστε ακόμα