Βίντεο: Το πρώτο κρουαζιερόπλοιο που τροφοδοτείται με φυσικό αέριο παγκοσμίως βλέπει το φως της ημέρας

To AIDAnova, το πρώτο κρουαζιερόπλοιο στον κόσμο που τροφοδοτείται με LNG, βγήκε από τον ντόκο κατασκευής του ναυπηγείου Meyer Werft στο Papenburg της Γερμανίας.

Χρειάστηκαν σχεδόν δύο ώρες για να πλεύσει έξω από τα νέα κτίρια της AIDA Cruises κατά τις βραδινές ώρες της 21ης Αυγούστου.

Το πλοίο των 180.000 τόνων θα προσδέσει στη προβλήτα του Meyer Werft όπου θα τοποθετηθεί ο ιστός και το εξωτερικό περίβλημα της τσιμινιέρας. Επιπλέον, θα διεξαχθούν περαιτέρω δοκιμές με LNG στις μηχανές του πλοίου.

Από το Δεκέμβριο του 2018, το AIDAnova θα ξεκινήσει την εποχή της με κρουαζιέρες γύρω από τα Κανάρια Νησιά. Πριν ξεκινήσουν αυτές οι κρουαζιέρες, το νέο πλοίο θα έρθει στο Αμβούργο. Στις 2 Δεκεμβρίου 2018, το πλοίο των 6.600 επιβατών θα επισκεφθεί την Χανσεατική πόλη στον Έλβα, μετά από την οποία θα κατευθυνθεί προς τα Γκραν Κανάρια.

Χάρη στους τέσσερις κινητήρες διπλού καυσίμου, το AIDAnova μπορεί να λειτουργήσει τόσο στο λιμάνι όσο και στη θάλασσα με τα πλέον φιλικά προς το περιβάλλον και με λιγότερες εκπομπές ορυκτά καύσιμα.

Δείτε το AIDAnova στο παρακάτω βίντεο:

Διαβάστε ακόμα