Το πρώτο υβριδικό σκάφος επιφανείας μεταφοράς πληρωμάτων

Η Cwind ανέπτυξε το πρώτο υβριδικό σκάφος επιφανείας για την μεταφοράς πληρωμάτων στον κόσμο, το οποίο πρόκειται να λειτουργήσει ανοικτά, στα αιολικά πάρκα Borssele 1 και 2 που βρίσκονται σε απόσταση 23 χιλιομέτρων από τις ολλανδικές ακτές στα μέσα του 2020. Σκοπός του θα είναι η μεταφορά των πληρωμάτων των αιολικών πάρκων.

Η WSC θα κατασκευάσει το έργο από το στάδιο ανάπτυξης έως την παράδοσή του.

Το σκάφος θα είναι εξοπλισμένο με τον υβριδικό κινητήρα πρόωσης SES, παρέχοντάς του ταχύτητα και εξαιρετική ώθηση από τους 1,600 kW εγκατεστημένους κινητήρες ντίζελ, οι οποίοι μπορούν να ενισχυθούν με μπαταρίες μέχρι 1.500 kW.

Αυτή η τεχνολογία θα οδηγήσει σε μείωση της λειτουργίας του κινητήρα κατά 50% κατά τη διάρκεια της αναμονής στο αιολικό πάρκο.

«Έχουμε οικοδομήσει μια φήμη στη αρένα των πορθμείων και τον εμπορικό θαλάσσιο τομέα. Αλλά κατασκευάζοντας ένα υβριδικό SES για τη μεταφορά πληρώματος θα είναι το πρώτο στον κόσμο. Η κατασκευή πιο πράσινων σκαφών αποτελεί προτεραιότητα και βρίσκεται στο επίκεντρο εδώ και αρκετό καιρό, ώστε να είμαστε σε θέση να οδηγήσουμε βήμα-βήμα αυτή την αλλαγή στα σκάφη μεταφοράς πληρώματος», δήλωσε ο Peter Morton, Διευθύνων Σύμβουλος της WSC.

Επιπλέον, το σκάφος μεταφοράς πληρώματος αναπτύχθηκε από την CWind και την ESNA, εταιρεία σχεδιασμού πλοίων που εδρεύει στο Kristiansand της Νορβηγίας.

Το υβριδικό σκάφος μεταφορών πληρώματος SES θα λειτουργεί από το ολλανδικό λιμάνι Vlissingen έως το Borssele 1 και 2, το οποίο βρίσκεται 23 χλμ. Από τις ολλανδικές ακτές της Βόρειας Θάλασσας.