Το Ρότερνταμ θα αποσυναρμολογήσει μία ιστορική γέφυρα για να περάσει το σούπερ γιοτ που ανήκει στον δισεκατομμυριούχο Τζεφ Μπέζος

Η πόλη του Ρότερνταμ συμφώνησε να αφαιρέσει ένα τμήμα της ιστορικής γέφυρας στην Ολλανδία για να μπορέσει να περάσει ένα σούπερ γιοτ, που φέρεται να κατασκευάστηκε για τον ιδρυτή της Amazon.com, Τζεφ Μπέζος.

Εκπρόσωπος της πόλης του Ρότερνταμ είπε ότι το μεσαίο τμήμα της “Koningshavenbrug”, που είναι γνωστό από τους ντόπιους ως “De Hef”, θα αφαιρεθεί αυτό το καλοκαίρι για να ανοίξει τον θαλάσσιο διάδρομο για να περάσει ένα γιοτ με ιστία μήκους 40 μέτρων, αλλά αρνήθηκε να σχολιάσει σε ποιον ανήκει το πλοίο.

Ο τηλεοπτικός σταθμός Rijnmond του Ρότερνταμ ανέφερε ότι το γιοτ ανήκει στον Τζεφ Μπέζος. Οι αξιωματούχοι της κατασκευάστριας πολυτελών σκαφών Oceanco δεν απάντησαν στα αιτήματα για σχολιασμό. Οι εκπρόσωποι του Τζεφ Μπέζος δεν απάντησαν επίσης αμέσως σε αίτημα για σχολιασμό.

Το σκάφος, γνωστό με το όνομα Y721 κατά τη διάρκεια της κατασκευής του, θα έχει μήκος 127 μέτρα, καθιστώντας το μεγαλύτερο ιστιοπλοϊκό γιοτ στον κόσμο όταν ξεκινήσει το 2022, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε η Boat International.

Για να φτάσει από την προβλήτα της Oceanco στην ενδοχώρα στο Alblasserdam στη Βόρεια Θάλασσα, το γιοτ πρέπει να περάσει την παλιά γέφυρα, η οποία είναι το πρώτο ορόσημο το οποίο αποκαταστάθηκε στο μεταπολεμικό Ρότερνταμ.

Η πόλη είπε ότι εξέτασε προσεκτικά το καθήκον της να φροντίσει τη γέφυρα και τα οικονομικά συμφέροντα που δημιουργούνται από το έργο προτού τελικά αποφασίσει να ψηφίσει υπέρ αυτού του αιτήματος.

Τα άγνωστα έξοδα της γέφυρας θα καλυφθούν από την κατασκευάστρια εταιρεία.

Διαβάστε ακόμα