Το μέλλον είναι εδώ: Το superyacht των 150 μέτρων που θα κινείται με ήλιο και θα μπορεί να πετάει! (ΦΩΤΟ)

Η Lazzarini, ένα ιταλικό στούντιο σχεδιασμού, αποκάλυψε το Air Yacht, ένα πρωτότυπο ιπτάμενο superyacht που θα κινείται με ήλιο.

Η ιδέα του superyacht από ανθρακόνημα αποτελείται από δύο αερόπλοια μήκους 150 μέτρων που συνδέονται μέσω τεσσάρων γεφυρών με ένα κεντρικό κύτος μήκους 80 μέτρων.

Το αέριο από ήλιο αποθηκεύεται σε κυψέλες μέσα στα δύο «αιωρούμενα μπαλόνια». Το συμπιεσμένο ήλιο απελευθερώνεται κατά τη διάρκεια της πτήσης και μπορεί να παρέχει επαρκή πρόωση έως και 48 ώρες με ταχύτητα που φτάνει τους 60 κόμβους.

Το Air Yacht κινείται ήσυχα και αθόρυβα με ταχύτητα πέντε κόμβων όταν πλέει στο νερό.

«Με το Air Yacht, υπάρχει ένας τρόπος να πλεύσετε στον ουρανό με μηδενικές εκπομπές ρύπων που βλάπτουν το μέλλον». είπε η Lazzarini. Με τα περισσότερα αεροπλάνα να λειτουργούν με κηροζίνη, το Air Yacht βλέπει την Lazzarini να προσπαθεί να προσφέρει μια «πιο πράσινη επιλογή».

Η ιδέα έχει περιλαμβάνει όλες τις ανέσεις και τις εγκαταστάσεις που υπάρχουν σε ένα τυπικό πολυτελές γιοτ, συμπεριλαμβανομένης μιας τεράστιας τραπεζαρίας και ενός σαλονιού στο κεντρικό κύτος.

Από πάνω βρίσκεται ένα ελικοδρόμιο με συνοδευτικό ελικόπτερο. Εν τω μεταξύ, τα δύο αερόπλοια έχουν τεράστια παράθυρα που επιτρέπουν στους επιβάτες να βλέπουν έξω τους κατά την πτήση.

Φωτογραφίες Άρθρου

Διαβάστε ακόμα