Το ταχύτερο πλοίο στο κόσμο με τροποποιημένες αεριωθούμενες μηχανές! (Video)

Το αυστραλιανό ναυπηγείο Incat ναυπήγησε το γρηγορότερο σκάφος στον κόσμο, το «Francisco», το οποίο μπορεί να ταναπτύξει ταχύτητα μέχρι και 58 κόμβους (107 χιλιόμετρα ανά ώρα)!

Το «Francisco» είναι επιβατηγό/οχηματαγωγό πλοίο και τροφοδοτείται από δύο τροποποιημένες αεριωθούμενες μηχανές.

«Αυτό είναι σίγουρα το γρηγορότερο σκάφος στον κόσμο,» δήλωσε ο Kim Clifford, διευθυντής της Incat. «Φυσικά υπάρχουν ταχύπλοα που θα μπορούσαν να ξεπεράσουν 58 κόμβους, αλλά όχι πλοίο που θα μπορούσε να μεταφέρει 1.000 επιβάτες και 150 αυτοκίνητα, και με ένα τεράστιο αφορολόγητο κατάστημα τύπου duty-free σρο πλοίο.»

Το HSC Francisco είναι ένα μεγάλο καταμαράν το οποίο ανήκει σε μία Αργεντινό-ουρουγουανή εταιρεία, την Buquebus, που λειτουργεί μεταξύ του Μπουένος Άιρες και του Μοντεβίδεο. Το πλοίο πήρε το όνομα του από τον Πάπα Francis.

Η ταχύτητα δεν είναι η μόνη διάκριση για το ferry. Το Francisco είναι το πρώτο ταχύπλοο ferry που χρησιμοποιεί το υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG) ως κύριο καύσιμο. (Χρησιμοποιεί το πετρέλαιο μόνο για να ξεκινήσει τις μηχανές, και ως εφεδρικά καύσιμα.).

Μια ανακοίνωση της Incat λέει ότι το σκάφος είναι «γρηγορότερα, περιβαλλοντικά το καθαρότερο, και το αποδοτικότερο μεγάλο ferry στον κόσμο.»

Διαβάστε ακόμα