Τρόμος σε κρουαζιερόπλοιο: Χιλιάδες επιβάτες τέθηκαν σε απομόνωση στις καμπίνες τους λόγω κρούσματος κορονοϊού

Ένα πλοίο της Genting Cruise Lines που πραγματοποιούσε κρουαζιέρα χωρίς κάποιο προορισμό, επέστρεψε στη Σιγκαπούρη μετά από υποψία για έναν επιβάτη ότι είχε προσβληθεί από τον COVID-19 και σχεδόν 3.000 επιβάτες και πλήρωμα στο πλοίο βρίσκονταν περιορισμένοι στις καμπίνες τους.

Ένας 40χρονος επιβάτης βρέθηκε θετικός σε PCR τεστ και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για περαιτέρω έλεγχο μετά τον ελλιμενισμό του πλοίου νωρίς την Τετάρτη, ανέφερε το Συμβούλιο Τουρισμού της Σιγκαπούρης.

«Ο επιβάτης αναγνωρίστηκε ότι είχε έρθει σε κοντινή επαφή με ένα επιβεβαιωμένο κρούσμα στην ξηρά και απομονώθηκε αμέσως ως μέρος των πρωτόκολλων υγείας στο πλοίο», δήλωσε το διοικητικό συμβούλιο σε δήλωση.

Η παγκόσμια βιομηχανία κρουαζιέρας έχει πληγεί σοβαρά από την πανδημία του κορονοϊού, με μερικά από τα πρώτα κρούσματα να είναι σε κρουαζιερόπλοια που έπλεαν στα ασιατικά ύδατα.

Η Σιγκαπούρη, η οποία έχει δει σχετικά λίγες εγχώριες περιπτώσεις COVID-19, ξεκίνησε κρουαζιέρες μετ ‘επιστροφής με πολυτελή κρουαζιερόπλοιο τον Νοέμβριο, χωρίς να όμως να υπάρχει η δυνατότητα ελλιμενισμού κατά τη διάρκεια της κρουαζιέρας.

Το World Dream της Dream Cruises είχε 1.646 επιβάτες και 1.249 μέλη του πληρώματος στο πλοίο και όλοι τους έπρεπε να παραμείνουν απομονωμένοι στις καμπίνες τους με γεύματα χωρίς επαφή και τα οποία τους έστελναν, δήλωσε η Dream Cruises, της Genting Cruise Lines.

Ο επιβάτης που υποψιάζεται ότι είχε COVID-19 είχε δοκιμαστεί αρνητικά σε ένα υποχρεωτικό, γρήγορο τεστ αντιγόνου πριν από την αναχώρηση του πλοίου για μια κρουαζιέρα τριών διανυκτερεύσεων την Κυριακή.

Οι τρεις συνταξιδιώτες του συγκεκριμένου επιβάτη έκανα τεστ και βρέθηκαν αρνητικοί αλλά απομονώθηκαν ενώ υπήρχε έρευνα για άλλους ανθρώπους οι οποίοι είχαν έρθει σε στενή επαφή.

Μόνο στο πλήρωμα που ήταν επιφορτισμένο με την εξυπηρέτηση επιτρεπόταν να κινηθεί στο πλοίο φορώντας ατομικό προστατευτικό εξοπλισμό, δήλωσε η Dream Cruises.

Μετά τον ελλιμενισμό του πλοίου, αρκετοί επιβάτες συνομιλούσαν μεταξύ τους μέσω των ιδιωτικών τους μπαλκονιών, δήλωσε μάρτυρας στο Reuters.

Τα κρουαζιερόπλοια που πραγματοποιούν κρουαζιέρες στο πουθενά, προορίζονται μόνο για τους κατοίκους της Σιγκαπούρης, και έχουν γίνει δημοφιλείς κατά τη διάρκεια της πανδημίας, γιατί είναι περιορισμένες οι επιλογές που έχουν για διαφορετικού είδους ταξίδια και διακοπές, λόγω των περιορισμών που υπάρχουν σχετικά με τον κορονοϊό.

Ο Ταν Τσουν Σενγκ, 51 ετών, πραγματοποιούσε την τρίτη του κρουαζιέρα φέτος με μερικούς φίλους όταν ήρθαν τα άσχημα νέα, αλλά τουλάχιστον ήταν σχεδόν στο τέλος των διακοπών, είπε. «Είμαστε ευγνώμονες που συνέβη στις 1 π.μ., οπότε είχαμε τελειώσει με όλες τις δραστηριότητες».

Ο Ταν είπε ότι ανησυχεί για την καραντίνα, αλλά θα πάει ξανά σε κρουαζιέρα. Οι επιβάτες είπε ότι περίμεναν να τους πουν πότε θα μπορούσαν να αποβιβαστούν.

Η επόμενη κρουαζιέρα του World Dream, διαρκείας δυο διανυκτερεύσεων που αναμενόταν να αναχωρήσει την Τετάρτη ακυρώθηκε.

Διαβάστε ακόμα