Βίντεο: Δεκάδες τραυματίες από την σύγκρουση ταχύπλοου με οχηματαγωγό πλοίο!

Ένα επιβατηγό πλοίο συγκρούστηκε με ένα οχηματαγωγό πλοίο στα ανοιχτά του νησιού Cebu των Φιλιππίνων, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν δεκάδες άνθρωποι.

Την Κυριακή, το ταχύπλοο επιβατηγό πλοίο St. Jhudiel κατευθυνόταν από το Leyte προς το λιμάνι Cebu όταν συγκρούστηκε με το LCT Poseidon 23 κοντά στο κανάλι Mactan. Ένας επιβάτης απαθανάτισε τη στιγμή της σύγκρουσης σε βίντεο.

Το St. Jhudiel δέχτηκε γρήγορα την βοήθεια από ένα ρυμουλκό (που ανήκει στην ίδια εταιρεία) να φτάσει στην προβλήτα 1 του Cebu, όπου αποβίβασε και τους 208 επιβάτες και το πλήρωμα. Κάποιοι από τους επιβάτες τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν σε κοντινό νοσοκομείο.

Ο πλοίαρχος του πλοίου είπε στην ακτοφυλακή των Φιλιππίνων ότι ο συνολικός αριθμός των τραυματιών, συμπεριλαμβανομένων εκείνων με ελαφρά τραύματα, ανήλθε σε 25 άτομα. Άλλα ειδησεογραφικά πρακτορεία ανέφεραν μικρότερο αριθμό τραυματιών.

Η ακτοφυλακή των Φιλιππίνων πιστεύει ότι η αιτία της σύγκρουσης ήταν μια βλάβη στο πηδάλιο ή μια βλάβη της κυρίας μηχανής στο ταχύπλοο St. Jhudiel. Η πλοιοκτήτρια εταιρεία του Supercat ανέφερε σε δήλωση της ότι συνεργάζεται με την ακτοφυλακή και άλλες υπηρεσίες για την διερεύνηση του ατυχήματος.

Το LCT Poseidon 23, στο οποίο υπήρχαν 17 φορτηγά και 20 οδηγοί ως επιβάτες, δεν ανέφεραν τραυματισμούς. Επέστρεψε στο λιμάνι στην πόλη Mandaue για εκτίμηση ζημιών.

«Η Διοίκηση της Supercat ζητά βαθιά συγγνώμη για τη ζημιά και την ταλαιπωρία που προκλήθηκε από το πρόσφατο ατύχημα με τον St. Jhudiel. Θα ληφθούν πρόσθετα μέτρα ασφαλείας και θα γίνουν οι κατάλληλες ενέργειες για την αποφυγή να επαναληφθεί τέτοιου είδους περιστατικό».

Διαβάστε ακόμα