Βίντεο με το προσαραγμένο κοντέινερ μήκους 366 μέτρων στον Καναδά

Οι ισχυροί άνεμοι είχαν σαν αποτέλεσμα να σπάσουν οι κάβοι του πλοίου μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων και να προσαράξει στο λιμάνι του Prince Rupert στη Βρετανική Κολούμπια του Καναδά.

Το περιστατικό σημειώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στον τερματικό σταθμό εμπορευματοκιβωτίων Fairview, όπου ήταν προσδεμένο το μήκους 366 μέτρωνMSC Altair χωρητικότητας 13.100 TEU.

Ευτυχώς το πλοίο μπόρεσε να επαναπλεύσει ξανά με τη βοήθεια ρυμουλκών και δεν υπέστη σοβαρή ζημιά. Το βίντεο που ελήφθη από το Canada’s Global News δείχνει το πλοίο, το οποίο φαινόταν να είναι σχεδόν γεμάτο κοντέινερ, να έχει προσαράξει στην ανατολική πλευρά του νησιού Digby απέναντι από τον τερματικό σταθμό.

Μετά την επανάπλευση, το MSC Altair μεταφέρθηκε στο εξωτερικό του λιμανιού με την βοήθεια πλοηγού και συνοδευόμενο από ρυμουλκό. Μόλις υποχώρησαν οι άνεμοι, το πλοίο μεταφέρθηκε σε αγκυροβόλιο για να επιθεωρηθεί και αξιολογηθεί η κατάσταση του.

Αυτό το περιστατικό είναι το τελευταίο ατύχημα πλοίου που σχετίζεται με τις καιρικές συνθήκες στην περιοχή, αφού το ZIM Kingston έχασε πάνω από 100 κοντέινερ στη θάλασσα και αργότερα έπιασε φωτιά κοντά στην είσοδο του στενού του Juan de Fuca.

Διαβάστε ακόμα