Στροφή από VLCC στα containerships κάνει η Capital Product του Βαγγέλη Μαρινάκη

Στρατηγική απαλλαγής από πλοία VLCC και ενίσχυσής της με πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, με ταυτόχρονη ελαφρά μείωση του χρέους της, υλοποιεί η διοίκηση της Capital Product Partners.

Η εισηγμένη στο Nasdaq ναυτιλιακή εταιρεία του Βαγγέλη Μαρινάκη ανακοίνωσε την απόκτηση δύο πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων από την Capital Maritime & Trading Corp, την ιδιωτική εταιρεία του ιδίου, με την ταυτόχρονη παράδοση σε αυτή δύο δεξαμενόπλοιων VLCC.

Με την κίνηση αυτή, η εισηγμένη στο Χρηματιστήριο εταιρεία εισέρχεται και στην αγορά των containerships, διαφοροποιώντας την πηγή των εσόδων της, και προσθέτει στο στόλο της δύο υπερσύγχρονα πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, που απασχολούνται από τη Maersk Line με ναυλοσύμφωνα μεγάλης διάρκειας, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος και οικονομικός διευθυντής της Capital Product Partners, Ιωάννης Λαζαρίδης.

Η Capital Product Partners εισέρχεται στον κλάδο των εμπορευματοκιβωτίων, ο οποίος προσφέρει μεγαλύτερης διάρκειας ναυλώσεις και πιο ελκυστικά θεμελιώδη μεγέθη μακροπρόθεσμα, ενώ η συναλλαγή αυξάνει τη μέση διάρκεια των ναυλώσεων όλων των πλοίων της εταιρείας στα 4,1 χρόνια, πρόσθεσε ο κ. Λαζαρίδης. Παράλληλα, η κίνηση αυτή παρέχει τη δυνατότητα στη διοίκηση της εταιρείας να διατηρήσει τη μερισματική πολιτική της διανομής 0,93 δολάρια ανά μετοχή σε ετήσια βάση.

Ειδικότερα, η Capital Product Partners απέκτησε από την ιδιωτική εταιρεία του κ. Μαρινάκη, την Capital Maritime & Trading Corp., τα containerships «Archimidis» (7.943 TEU, έτος ναυπήγησης το 2006 στην Daewoo Shipbuilding της Νοτίου Κορέας), και «Agamemnon» (7.943 TEU, 2007, Daewoo). Και τα δύο πλοία είναι ναυλωμένα στην A.P. Moller-Maersk A.S. («Maersk Line»), με ένα μέσο ημερήσιο μεικτό ναύλο 34.000 δολ. το ένα (το κάθε πλοίο) μέχρι το Νοέμβριο και Αύγουστο του 2015 αντίστοιχα.

naftemporiki.gr

Διαβάστε ακόμα