Βυθίστηκε στον Ατλαντικό το πλοίο που μετέφερε χιλιάδες πολυτελή αυτοκίνητα!

Το πλοίο μεταφοράς οχημάτων που έπιασε φωτιά στον Ατλαντικό ωκεανό ενώ μετέφερε περίπου 4.000 οχήματα της Volkswagen AG στις ΗΠΑ βυθίστηκε παρά τις προσπάθειες να το ρυμουλκήσουν σε ασφαλές σημείο.

Το Felicity Ace βυθίστηκε 220 ναυτικά μίλια ανοικτά από τις ακτές των Νήσων Αζόρες της Πορτογαλίας γύρω στις 9 το πρωί τοπική ώρα την Τρίτη, αφού χτυπήθηκε από τα κύματα και πήρε κλίση 45 μοίρες προς την δεξιά πλευρά του, δήλωσε η διαχειρίστρια εταιρεία του πλοίου.

«Ο καιρός ήταν πολύ άσχημος εκεί έξω», είπε τηλεφωνικά ο Pat Adamson, εκπρόσωπος της MOL Ship Management με έδρα την Σιγκαπούρη, μονάδα της Mitsui OSK Lines Ltd., «Και μετά βυθίστηκε, κάτι που ήταν έκπληξη».

Η Volkswagen είχε μοντέλα VW, Porsche, Audi, Bentley και Lamborghini στο πλοίο, το οποίο ήταν εν πλω με προορισμό το Rhode Island από το λιμάνι Emden της Γερμανίας, όταν ξέσπασε πυρκαγιά στις 16 Φεβρουαρίου. Η φωτιά πιστεύεται ότι διήρκεσε περισσότερο από μία εβδομάδα αφότου το πλήρωμα του πλοίου με σημαία Παναμά το εγκατέλειψε και αυτό έμεινε ακυβέρνητο και παρασυρόμενο.

Ρυμουλκά και σωστικά σκάφη που συνόδευαν το πλοίο βρίσκονται στην περιοχή για να παρακολουθούν την κατάσταση, είπε ο Adamson και πρόσθεσε ότι Δεν φαίνεται να υπάρχει ακόμη ρύπανση από πετρέλαιο και ότι το ελέγχουν αυτό.

Η Volkswagen αρνήθηκε να σχολιάσει την Τρίτη. Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία φοβόταν ότι μεγάλος αριθμός των αυτοκινήτων της στο πλοίο δεν θα μπορούσε να σωθεί, με τις μάρκες και τους αντιπροσώπους να ειδοποιούν τους πελάτες ότι τα οχήματα με προορισμό τις ΗΠΑ πιθανότατα δεν θα παραδίδονταν.

Οι ζημιές στα αυτοκίνητα καλύπτονται από την ασφάλεια, είπε η αυτοκινητοβιομηχανία την περασμένη εβδομάδα. Σε μια πρόβλεψη που υπέθετε ότι όλα τα οχήματα θα χαθούν, η εταιρεία μοντελοποίησης κινδύνου Russell Group την περασμένη εβδομάδα εκτίμησε ότι το περιστατικό θα μπορούσε να κοστίσει στην αυτοκινητοβιομηχανία τουλάχιστον 155 εκατομμύρια δολάρια. Στο πλοίο υπήρχαν εμπορεύματα αξίας 438 εκατομμυρίων δολαρίων περίπου, εκ των οποίων τα 401 εκατομμύρια δολάρια ήταν αυτοκίνητα.

Διαβάστε ακόμα:

Στα 400 εκ. δολάρια η αξία των πολυτελών αυτοκινήτων που μπορεί να χαθούν λόγω της πυρκαγιάς στο Felicity Ace

Συνεχίζεται η πυρκαγιά λόγω των μπαταριών ιόντων λιθίου των πολυτελών ηλεκτρικών οχημάτων που βρίσκονται στο Felicity Ace

Πυρκαγιά σε πλοίο Ro/Ro στον Ατλαντικό ωκεανό- Εγκατέλειψε το πλήρωμα

Διαβάστε ακόμα