Χανιά: Ναυαγοσώστες σώζουν από βέβαιο πνιγμό πολυμελή οικογένεια (video)

Δραματικές ώρες εκτυλίχθηκαν την Παρασκευή, στη θαλάσσια περιοχή του Σταλού στα Χανιά, όταν τα έξι μέλη μιας οικογένειας Αυστριακών κινδύνευσαν άμεσα με πνιγμό.

Και οι 6 μεταξύ των οποίων και ένα κορίτσι μόλις 17 ετών, λίγα λεπτά μετά που μπήκαν στη θάλασσα άρχισαν να παρασύρονται από ισχυρό θαλάσσιο ρεύμα αδυνατώντας να βγουν προς τα έξω.

Την οικογένεια έσωσαν από βέβαιο πνιγμό, οι τρεις καλά εκπαιδευμένοι ναυαγοσώστες Σπύρος Τσιλιγιάννης, Θοδωρής Κωνσταντινίδης και Χάρης Μαστορακάκης της Ocean Ναυαγοσωστική & Ταχυπλόων Σχολή – Ocean Lifeguard Chania, που ενήργησαν τάχιστα και αποτελεσματικά.

Ήταν κομβικής σημασίας το γεγονός ότι ο πρώτος ναυαγοσώστης του πύργου, Σπύρος Τσιλιγιάννης, αντιλήφθηκε ότι υπήρχε πρόβλημα, πριν καν καλέσουν σε βοήθεια οι Αυστριακοί και βούτηξε από το πρώτο λεπτό.

Μιλώντας στο Flashnews.gr o Σπύρος Τσιλιγιάννης περιγράφει πώς έγινε η διάσωση:

«Επειδή γνωρίζω το σημείο και ξέρω ότι υπάρχει πάντα δυνατό ρεύμα εκεί, με το που τους είδα μπήκα στη θάλασσα, πριν καν αρχίσουν να φωνάζουν. Ξεκινώντας τη διάσωση, ήταν και οι 6 σε διαφορετικά σημεία, είχαν κουραστεί και είχαν αρχίσει να πνίγονται καθώς για εκείνους ήταν αδύνατο να βγουν με τέτοιο ρεύμα έξω στην ακτή.

Έβγαλα το 17χρονο κορίτσι και τη μητέρα του, ενώ εκείνη τη στιγμή ήρθαν και δυο συνάδελφοι ναυαγοσώστες από διπλανούς πύργους και έβγαλαν ο καθένας από δύο άτομα. Το κορίτσι είχε πάθει κρίση πανικού και έκλαιγε σε όλη τη διάρκεια της διάσωσης. Ήταν δύσκολη διάσωση και διήρκεσε αρκετή ώρα γιατί ήταν πολλά άτομα και σε διαφορετικά σημεία.

Ευτυχώς, διασώθηκαν όλοι και είναι καλά στην υγεία τους. Απλώς ο μεγαλύτερος σε ηλικία επειδή καταπονήθηκε πολύ από την προσπάθεια που κατέβαλε αρχικά, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για προληπτικούς όμως λόγους καθώς ήταν καλά. Όταν όλοι πια βρίσκονταν στην ακτή ασφαλείς, έκλαιγαν και μας αγκάλιαζαν. Μας ευχαριστούσαν οι άνθρωποι γεμάτοι ευγνωμοσύνη»

Αξίζει να σημειωθεί ότι στους πύργους είχε υψωθεί κόκκινη σημαία σήμερα από τους ναυαγοσώστες.

Δείτε βίντεο από τη διάσωση που ανέβασε ο πρόεδρος της Ocean Ναυαγοσωστική & Ταχυπλόων Σχολή – Ocean Lifeguard Chania, Παύλος Λιτινάκης.

flashnews.gr

Διαβάστε ακόμα