Επιβάτες κρουαζιερόπλοιου εντόπισαν 5 ναυαγούς από το μπαλκόνι τους – Τιμητική πλακέτα στον πλοίαρχο και το πλήρωμα για την διάσωση

Στις 25 Δεκεμβρίου, οι επιβάτες του Costa Cruises «COSTA SERENA» εντόπισαν στη θάλασσα ανθρώπους να φορούν σωσίβια από το μπαλκόνι του πλοίου.

Αφού ενημέρωσαν το πλήρωμα, ειδοποιήθηκε η Ινδική Ακτοφυλακή, η οποία και πραγματοποίησε μια επιτυχημένη επιχείρηση διάσωσης.

Το κρουαζιερόπλοιο πραγματοποιούσε την πρώτη του διεθνή κρουαζιέρα στην Ινδία μετά από αρκετά χρόνια, ταξιδεύοντας μεταξύ Βομβάης και Κοτσίν. Αφού οι επιβάτες ενημέρωσαν το πλήρωμα, ο πλοίαρχος Andrea Bardi έδωσε εντολή να παρεκκλίνει το πλοίο της πορείας του και να ξεκινήσει η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης.

Το κρουαζιερόπλοιο μήκους 290 μέτρων, προσάρμοσε αμέσως την ταχύτητα και την πορεία του για να εντοπίσει τα άτομα που βρίσκονταν στη θάλασσα. Εκτός από την αλλαγή της πορείας, το κρουαζιερόπλοιο ειδοποίησε αμέσως την ινδική ακτοφυλακή, παρέχοντας την κατά προσέγγιση τοποθεσία των ανθρώπων. Η ακτοφυλακή έφτασε λίγες ώρες αργότερα και ανέλαβε τον έλεγχο της επιχείρησης έρευνας και διάσωσης.

Η ακτοφυλακή εν τέλει κατάφερε να διασώσει με επιτυχία τα άτομα που αποδείχθηκε ότι ήταν τελικά 5 ψαράδες. Μετά τη διάσωση, οι ψαράδες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Βομβάης για επείγουσα ιατρική φροντίδα. Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, και οι πέντε ψαράδες φέρεται να είναι σε σταθερή κατάσταση.

Όταν έφτασαν στο Cochin στις 26 Δεκεμβρίου, ο καπετάνιος και το πλήρωμα του πλοίου τιμήθηκαν με μια πλακέτα από την Ινδική Ακτοφυλακή, αναγνωρίζοντας τις αξιέπαινες προσπάθειές τους για τη διάσωση των ψαράδων.

Διαβάστε ακόμα