Ταξίδι «εφιάλτης» με το «Θεόφιλος»

theofilos_taxidi_efialths_

Απίστευτες καταστάσεις σημειώθηκαν και μεγάλη ταλαιπωρία υπέστησαν εκατοντάδες επιβάτες του πλοίου «Θεόφιλος» το βράδυ της Παρασκευής σ’ ένα ταξίδι που εξελίχθηκε για εκείνους ως πραγματικός εφιάλτης. Το συγκεκριμένο πλοίο της εταιρίας Nel Lines κλήθηκε να εκτελέσει το δρομολόγιο Πειραιά – Σύρου- Ικαρίας – Σάμου προς αντικατάσταση του «Μυτιλήνη» το οποίο βρίσκεται σε ετήσια συντήρηση.

Το «Θεόφιλος» το οποίο προερχόταν από πολύμηνη ακινησία, ξεκίνησε με 1,5 ώρα καθυστέρηση το ταξίδι από τον Πειραιά (στις 18:30) λόγω ανεφοδιασμού του με καύσιμα την τελευταία στιγμή κι ενώ οι επιβάτες ήδη είχαν επιβιβασθεί στο πλοίο.

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, σύμφωνα με καταγγελίες επιβατών, το πλοίο έπλεε με πολύ χαμηλές ταχύτητες, ενώ στο εσωτερικό σχεδόν όλων των χώρων επικρατούσε δυσάρεστη ατμόσφαιρα με εντονότατες οσμές καυσίμων. Επίσης, σύμφωνα με τις ίδιες καταγγελίες ήταν ελάχιστοι οι χώροι υγιεινής καθώς λειτουργούσαν μόνο δύο WC.

Υπογραφές εν πλω και καταγγελίες

Οι επιβάτες αποφάσισαν να αναλάβουν δράση καταγγέλλοντας τα όσα συμβαίνουν στις αρμόδιες αρχές. Συγκεκριμένα, έγιναν καταγγελίες στα Λιμεναρχεία Σύρου και Σάμου, καθώς και στο υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας.

Σημειώνεται ότι μέσα στο πλοίο επέβαινε μεγάλος αριθμός κατοίκων της Ικαρίας, που επέστρεφαν στο νησί τους, καθώς είχαν μεταβεί στην Αθήνα για να παραστούν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τα σοβαρά προβλήματα που επικρατούν στην περιοχή τους με τη λειτουργία του Νοσοκομείου και τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες.

Οι αγανακτισμένοι επιβάτες συγκέντρωσαν υπογραφές εν πλω και όταν το πλοίο μετέβη στην Σύρο έκαναν καταγγελία στο Λιμεναρχείο του νησιού.

Το πλοίο προσέγγισε το λιμάνι της Ερμούπολης αργά το βράδυ της Παρασκευής και μετά τις σχετικές διαδικασίες που ακολούθησαν, αναχώρησε μεταμεσονύχτιες ώρες για να φτάσει στην Ικαρία το πρωί του Σαββάτου. Ταξιδεύει ακόμη για Σάμο…

cyclades24.gr

Διαβάστε ακόμα