Πανικός σε κρουαζιερόπλοιο: 100 άνθρωποι τραυματίστηκαν όταν κρουαζιερόπλοιο έπεσε σε σφοδρή κακοκαιρία! Διακόπηκε η κρουαζιέρα (video)

Πανικός, τρόμος και φόβος επικράτησε όταν το υπό βρετανική σημαία κρουαζιερόπλοιο «SPIRIT OF DISCOVERY» έπεσε σε σφοδρή κακοκαιρία που είχε σαν αποτέλεσμα να τραυματιστούν 100 από τους συνολικά 980 επιβάτες!

Το «SPIRIT OF DISCOVERY», που βρίσκεται υπό την διαχείριση της Saga, είναι ένα εντυπωσιακό πλοίο 58.250 τόνων και μήκους 235 μέτρων, το οποίο καθελκύστηκε το 2019.

Το κρουαζιερόπλοιο βρισκόταν εν πλω από το Πόρτσμουθ της Αγγλίας προς τα Κανάρια Νησιά, σε μία κρουαζιέρα διάρκειας14 ημερών. Η κρουαζιέρα ήταν μόνο για ενήλικες ηλικίας 50 ετών και άνω, με τον μέσο όρο ηλικίας των επιβατών να είναι τα 75 έτη.

Καθώς το πλοίο συνέχιζε το ταξίδι του, στην περιοχή επικρατούσαν όλο και πιο αντίξοες καιρικές συνθήκες. Αυτή η επιδείνωση του καιρού είχε σαν αποτέλεσμα το πλοίο να μην ακολουθήσει την προγραμματισμένη κρουαζιέρα, η οποία περιελάμβανε στάση του τόσο στο λιμάνι της Λας Πάλμας όσο και στο λιμάνι στη Λα Κορόνα της Ισπανίας στις 5 Νοεμβρίου. Τα δύο αυτά τα λιμάνια ήταν κλειστά λόγω της κακοκαιρίας.

Μετά από αυτό, το πλοίο επιχείρησε να επιστρέψει στο Ηνωμένο Βασίλειο έχοντας ναν αντιμετωπίσει όμως μια σφοδρή καταιγίδα στον Βισκαϊκό Κόλπο, η οποία χαρακτηρίστηκε από κύματα που έφταναν 13 μέτρα και ανέμους που έπνεαν με ταχύτητες έως και 70 κόμβους. Οι επιβάτες έλαβαν οδηγίες από τον καπετάνιο να παραμείνουν καθισμένοι ή να ξαπλώσουν καθώς το πλοίο βρισκόταν μέσα στην φουρτουνιασμένη θάλασσα.

Η πλειοψηφία από τους 980 επιβάτες υπέστησαν τραυματισμούς, αν και οι περισσότεροι από αυτούς ήταν ασήμαντοι. Κάποιοι άνθρωποι όμως χρειάστηκαν ράμματα και είχαν υποστεί ελαφρά κατάγματα, ενώ τουλάχιστον ένας επιβάτης είχε υποστεί κάταγμα στο ισχίο.

Το πλοίο τελικά επέστρεψε στο Πόρτσμουθ στις 6 Νοεμβρίου, όπου η Saga έλαβε προληπτικά μέτρα μεταφέροντας πέντε επιβάτες σε τοπικό νοσοκομείο. Το ίδιο το πλοίο έφερε τα σημάδια ότι πάλεψε με τα κύματα, έχοντας υποστεί διάφορες με ζημιές όπως σπασμένα έπιπλα, πιάτα και παράθυρα.

Μετά τις αστραπιαίες εργασίες αποκατάστασης, το πλοίο ξεκίνησε μια νέα κρουαζιέρα στις 7 Νοεμβρίου, με κατεύθυνση προς την Ponta Delgada στις Αζόρες.

Διαβάστε ακόμα