Αύξηση 14,9% στις αφιξοαναχωρήσεις επιβατών κρουαζιέρας το Σεπτέμβριο στον ΟΛΠ

Nέα σημαντική αύξηση παρουσίασαν οι αφιξοαναχωρήσεις επιβατών κρουαζιέρας στο Λιμάνι του Πειραιά κατά το μήνα Σεπτέμβριο, κατά 14,94%. Είναι χαρακτηριστικό ότι σημαντική αύξηση παρουσίασαν και οι αφιξοαναχωρήσεις homeporting (+30,33%), ενώ αύξηση παρουσίασαν και οι αφιξοαναχωρήσεις transit (+12,21%).

«H ΟΛΠ Α.Ε., ο οποίος φέτος κατέβαλε κάθε προσπάθεια για την ποιοτική αναβάθμιση εξυπηρέτησης πλοίων και επιβατών, θα παρουσιάσει αναλυτικά στην Ημερίδα Κρουαζιέρας (17 Οκτωβρίου), τόσο τα αναλυτικά αποτελέσματα 9μήνου 2013, όσο και τα αναμενόμενα δρομολόγια κρουαζιέρας 2014», δήλωσε ο Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος του ΟΛΠ Α.Ε. κ. Γιώργος Ανωμερίτης.

Στο μεταξύ στο συνέδριο της Seatrade Europe το οποίο διεξήχθη στο Αμβούργο της Γερμανίας και στη Διεθνή Έκθεση Κρουαζιέρας, συμμετείχε η ΟΛΠ Α.Ε. με επικεφαλής τον Γενικό Διευθυντή της εταιρίας κ. Σταύρο Χατζάκο, ο οποίος ήταν και βασικός ομιλητής στο Συνέδριο για την Κρουαζιέρα. Στην Έκθεση συμμετείχαν 250 εκθέτες από 50 χώρες, 270 στελέχη της Κρουαζιέρας, τα οποία και αποφασίζουν για τις στρατηγικές του κλάδου και 4.000 συμμετέχοντες στις εργασίες.

Το συνέδριο κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι προοπτικές ανάπτυξης της ευρωπαϊκής βιομηχανίας κρουαζιέρας συνεχίζουν να αυξάνονται, ενώ στην εναρκτήρια συνεδρίαση ο Πρόεδρος της CLIA/ Ευρώπη Manfredi Lefebvre d’Ovidio ανέφερε ότι οι κρουαζιέρες έχουν «ζωτικής σημασίας αντικυκλικό ρόλο κατά τη διάρκεια της οικονομικής ύφεσης», και πρόσθεσε: «Αυτό είναι ιδιαίτερα αληθές για τις οικονομικές επιπτώσεις της κρουαζιέρας για την ευρωπαϊκή οικονομία».

Η ΟΛΠ Α.Ε. συμμετείχε στη Συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ESPO στο Δουβλίνο, για το νέο Κανονισμό για τη θέσπιση πλαισίου που αφορά την πρόσβαση στην αγορά λιμενικών υπηρεσιών και τη χρηματοοικονομική διαφάνεια των λιμένων (COM (2013) 296 final 2013/0157 (COD). Η συνάντηση κατέληξε σε κείμενο πρόταση της ESPO που θα δοθεί στην αρμόδια Επιτροπή της Ε.Ε.

Υπενθυμίζουμε ότι στην οδηγία, που θα συζητηθεί κατά τη διάρκεια της Ελληνικής Προεδρίας, υπάρχουν προς συζήτηση θέματα όπως:

· Η ανεξάρτητη Ρυθμιστική Αρχή
· Η τιμολόγηση των υποδομών
· Η εκβάθυνση των Λιμένων
· Η παροχή υπηρεσιών και οι διαδικασίες προσβάσεις στους Λιμένες
· Οι σχέσεις με τους χρήστες των Λιμένων κ.α.

Από ελληνικής πλευράς συμμετείχε ως ομιλητής και ο καθηγητής κ. Θάνος Πάλλης Γενικός Γραμματέας σήμερα της MedCruise και ως εκπρόσωπος της ΟΛΠ Α.Ε. ο Γεν. Δ/ντής κ. Σταύρος Χατζάκος.

toxrima.gr

Διαβάστε ακόμα