Κλειστό φέρυ ταχύτητας 18 μιλίων θα αγοράσουν οι Παξοί

Την Κυριακή, υπογράφηκε το τελικό κείμενο του καταστατικού της υπό ίδρυσης Ναυτικής Εταιρίας Παξών με 35 ιδρυτικά μέλη τα οποία, όπως δήλωσε σήμερα στο Ράδιο Επτάνησα ο αντιδήμαρχος Θανάσης Κάγκας, μπορούν να αυξηθούν μέχρι την τελική έγκριση του καταστατικού και την επίσημη δημιουργία της Εταιρίας με τη σφραγίδα του Πρωτοδικείου, αναφέρει η αυτοδιοίκηση, www.aftodioikisi.gr.

Μάλιστα, τόνισε ότι ενδιαφέρον έχουν δείξει και άλλοι κάτοικοι και επιχειρηματίες να συμμετάσχουν, αλλά ακόμα και αλλοδαποί που έχουν αγοράσει σπίτι στους Παξούς και ειδικά το χειμώνα δεν μπορούν να μετακινηθούν εύκολα και με ασφάλεια προς το νησί.

Οι στόχοι της υπό σύσταση εταιρίας είναι μεγάλοι: επιδιώκεται η αγορά πλοίου κλειστού τύπου μεγέθους. Μάλιστα, η αναζήτηση έχει ξεκινήσει ήδη εδώ και μερικούς μήνες, κυρίως προς την κατεύθυνση αγοράς μεταχειρισμένου σκάφους που να προσφέρει μέγιστη ασφάλεια και άνεση για το ταξίδι από την Ηγουμενίτσα και από την Κέρκυρα.

Στόχος είναι να βρεθεί το πλοίο το οποίο να μπορεί να δρομολογηθεί το αργότερο μέχρι την έναρξη της επόμενης θερινής περιόδου, ενώ απόφαση είναι να εκτελεί ένα τουλάχιστον δρομολόγιο την ημέρα το χειμώνα και περισσότερα το καλοκαίρι από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας προς τους Παξούς.

Εξετάζεται και η διασύνδεση με το λιμάνι της Κέρκυρας αν και δείχνει περισσότερο πιθανή η δρομολόγηση σύνδεσης με το λιμάνι της Λευκίμμης, λόγω απόστασης και χρόνου που απαιτείται.

travelling.gr

Διαβάστε ακόμα