20 εκατομμύρια μετοχικά κέρδη για την «Top Ships»

euaggelos_pistolis_top_ships_

Η Top Ships του Ευάγγελου Πιστιόλη ανακοίνωσε ότι έχει ήδη βάλει στην άκρη πάνω από 20 εκατομμύρια δολάρια από έκδοση μετοχών.

Η Top πούλησε 10 εκατομμύρια μετοχές και Δικαίωματα Απόκτησης Μετοχών, έχοντας επιπλεόν τη δυνατότητα για 5 εκατομμύρια επιπλέον, έτσι ώστε να ολοκληρώσει μια συμφωνία που ήρθε στο φως της δημοσιότητας την περασμένη εβδομάδα.

Ο Ευάγγελος Πιστιόλης, διευθύνων σύμβουλος της Top Ships, δήλωσε ότι η αύξηση κεφαλαίου θα μπορούσε να καλύψει τις μέχρι στιγμής υποχρεώσεις της για την κατασκευή καινούριων πλοίων, ανάλογα με το τι χρηματοδοτικό δάνειο μπορεί να εξασφαλιστεί. “Αυτό ισχύει φυσικά, αν δεν αγοράσουμε περισσότερα πλοία”, πρόσθεσε.

Η εταιρεία έχει έξι νεότευκτα τάνκερ για παράδοση στο όνομα της, ανάμεσα στο δεύτερο τρίμηνο του 2014 και το τρίτο τρίμηνο του 2016.

Ο Πιστιόλης σημειώνει ότι η Top κερδίζει χρήματα σε μια εποχή όπου πολλά μεγάλα επενδυτικά ονόματα στη ναυτιλιακή βιομηχανία έχουν αποτύχει με τις αρχικές δημόσιες προσφορές τους.

“Η αλήθεια είναι ότι οι αγορές είναι σκληρές”, δήλωσε ο Πιστιόλης. “Αλλά για σταθερές υποθέσεις δεν δημιουργείται τόσο ζήτημα. Υπάρχουν διαθέσιμα χρήματα, το ζήτημα είναι αν θέλουν να τα δώσουν σε νέες ιστορίες”.

Διαβάστε ακόμα