ΟΜΥΛΕ: Όλοι στην 24ωρη απεργία την Τετάρτη 20/2/13

Η ΟΜΥΛΕ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Η Ελληνική κοινωνία συνεχίζει να βιώνει ένα διαρκή εφιάλτη. Οι πολιτικές των μνημονιακών νόμων, έχουν οδηγήσει την οικονομία σε δραματική ύφεση η οποία τροφοδοτεί πρωτοφανή ανεργία.

Με συνεχείς αυθαίρετες νομοθετικές παρεμβάσεις, οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, δέχονται αλλεπάλληλες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, ενώ σφαγιάζεται ο θεσμός της ελεύθερης διαπραγμάτευσης και των ΣΣΕ.

Ταυτόχρονα, η φορολογική επέλαση και τα διαρκή χαράτσια ολοκληρώνουν την εικόνα της πλήρους φτωχοποίησης της μεγάλης πλειοψηφίας του Ελληνικού λαού.

Η κυβέρνηση προκειμένου να επιβάλλει αυτήν την ολέθρια πολιτική, έχει ξεκινήσει μια αυταρχική επίθεση σε κάθε ένα που αντιστέκεται σε αυτήν την πολιτική. Προχωρεί σε επιστράτευση κάθε κλάδου εργαζόμενων που αγωνίζεται .

Εξαπολύει επίθεση στα συνδικάτα, ποινικοποιώντας την δράση τους, ενώ θέλει να καταργήσει το δικαίωμα στην απεργία.

Τις επιπτώσεις αυτής της πολιτικής, βιώνουμε και οι εργαζόμενοι στους Λιμενικούς Οργανισμούς.

Βομβαρδιζόμαστε καθημερινά, με σχέδια ξεπουλήματος των Λιμανιών. Αντί η Κυβέρνηση να αξιοποιήσει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα των Λιμανιών στην ανάπτυξη του εμπορίου, του τουρισμού, των μεταφορών, της Ελληνικής οικονομίας γενικότερα, άγεται και φέρεται από κάθε λογής συμφέροντα που έχουν βάλει στο στόχαστρο τα Λιμάνια.

Διαφημίζει ως πρότυπο το ξεπούλημα της προβλήτας II στην Cosco, αποκρύπτει ότι μετά την μείωση του ετήσιου τιμήματος, με την «φιλική διευθέτηση”, τώρα η Cosco απαιτεί νέα μείωση του τιμήματος.

Οι ΣΣΕ στους μονομετοχικούς Οργανισμούς Λιμένων, με τον Ν 4093/12 σφαγιάζονται.

Στον ΟΛΠ – ΟΛΘ καλούμαστε να υπογράψουμε ΣΣΕ υπό την ύπαρξη του Ν 4024/11, ο οποίος οδηγεί στο τραγελαφικό φαινόμενο να μειώνονται οι αποδοχές ενώ αυξάνεται η δουλειά στα Λιμάνια.
Το απαράδεκτο σχέδιο νόμου για τα Λιμάνια και την Ναυτιλία του ΥΝΑ, είναι ενταγμένο σε αυτή την πολιτική ξεπουλήματος των Λιμανιών και της διάλυσης των εργασιακών σχέσεων.

Απέναντι σε αυτή την δραματική κατάσταση που βιώνουμε, απαιτείται ΚΑΘΟΛΙΚΗ και ΜΑΖΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ.

Η νέα Γενική Απεργία που έχει προκηρυχτεί από ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ για την Τετάρτη 20/2/13 πρέπει να μετατραπεί σε μεγάλη μαζική κινητοποίηση ανατροπής της πολιτικής που μας οδηγεί στον κοινωνικό και οικονομικό όλεθρο».

• Να διεκδικήσουμε να σταματήσει το ξεπούλημα των Λιμανιών.

• Να υπογράψουμε σε όλα τα Λιμάνια πραγματικές ΣΣΕ.

• Να διεκδικήσουμε όλοι μαζί οι εργαζόμενοι το δικαίωμα στη δουλειά και στην ζωή που καθημερινά μας το αφαιρούν.

Όλοι στην 24ωρη απεργία την Τετάρτη 20/2/13.

Όλοι στις συγκεντρώσεις που διοργανώνονται σε όλες τις πόλεις.

Όλοι οι εργαζόμενοι του ΟΛΠ στην κεντρική συγκέντρωση στο Πεδίο του Άρεως στις 11.πμ.

Προσυγκέντρωση στις 10:45 στην Πλατεία Βικτωρίας”.

Διαβάστε ακόμα