31 κιλά κοκαΐνης βρέθηκαν σε κρουαζιερόπλοιο

Η υπηρεσία των ΗΠΑ του τελωνίου και Προστασίας των Συνόρων (CBP) κατάσχεσαν 31,5 κιλά κοκαΐνης που βρέθηκαν σε κρουαζιερόπλοιο.

Είχαν ειδοποιηθεί οι αξιωματικοί της CBP στο λιμάνι Port Everglades και μετά από επιθεώρηση στο πλοίο βρέθηκαν σακούλες σκουπιδιών με αρκετές δέσμες σε σχήμα τούβλου και οι οποίες είχαν τοποθετηθεί σε κενό χώρο (void space) όταν το πλοίο βρισκόταν ανοικτά των ακτών της Φλόριντα.

Ο Dylan DeFrancisci, Διευθυντής Λιμενικών Επιχειρήσεων για το Λιμάνι Everglades / Fort Lauderdale, Fl, δήλωσε ότι η κατάσχεση υπογραμμίζει την απρόσκοπτη συνεργασία που έχει η CBP με τους συνεργάτες της βιομηχανίας για την αποτροπή λαθρεμπορίου ναρκωτικών.

Πρόσθεσε ότι οι αξιωματικοί προσπαθούν να αναπτύξουν και να ενισχύσουν τις συνεργασίες με τους βιομηχανικούς εταίρους, τις υπηρεσίες επιβολής του νόμου και τους πολίτες της κοινότητας για να σταματήσουν τις παράνομες δραστηριότητες στα σύνορα, είτε πρόκειται για τον αέρα, τη στεριά ή τη θάλασσα.

Οι αξιωματικοί της CBP συνεργάστηκαν με την ομάδα ασφάλειας του κρουαζιερόπλοιου κατά τη διάρκεια ενός σταματήματος του πλοίου για συντήρηση στο Port Everglades στις 6 Ιουνίου. Η λευκή ουσία σε σκόνη αποδείχτηκε ότι ήταν κοκαΐνη.

Στο λιμάνι, η ομάδα Advanced Tactical Cargo Enforcement της CBP διενήργησε εξονυχιστικό έλεγχο του πλοίου και δεν εντοπίστηκε κάποια άλλη ποσότητα ναρκωτικών.

Διαβάστε ακόμα