”Εμπλοκή” στην απομάκρυνση 42 υπαλλήλων του ΥΝΑ

Σοβαρά προβλήματα στην λειτουργία των υπηρεσιών των υπαλλήλων θα προκαλέσει η απομάκρυνση των 42 υπαλλήλων του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου, που πρόκειται να τεθούν σε διαθεσιμότητα.

Αυτό αναφέρεται, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, σε έγγραφο της Διεύθυνσης Πολιτικού Προσωπικού του ΥΝΑ, το οποίο έχει συνταχθεί μετά από τις εισηγήσεις των διοικητικών περιφερειακών υπηρεσιών και τονίζει την αναγκαιότητα των συγκεκριμένων υπαλλήλων στο υπουργείο.

Μετά από αυτή την εξέλιξη έχει δημιουργηθεί νέα εμπλοκή με τις 48 διαθεσιμότητες, που στην πορεία έγιναν 42 και για τις οποίες οι συνδικαλιστές έχουν ήδη στείλει εξώδικο στον υπουργό Ναυτιλίας ενώ καταγγέλλουν ότι ενώ το έγγραφο είναι έτοιμο, μέχρι το απόγευμα της Παρασκευής δεν είχε αποσταλεί όπως και θα έπρεπε στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και επομένως και στο Κυβερνητικό Συμβούλιο Μεταρρύθμισης.

“Ανεξάρτητα με το αποτέλεσμα επιβάλλεται να ενημερωθεί και το υπουργείο και το κυβερνητικό συμβούλιο για την άποψη της Διεύθυνσης Πολιτικού προσωπικού. Εαν το έγγραφο αποσταλεί την Τρίτη ή την Τετάρτη και οι αποφάσεις έχουν ληφθεί τότε θα είναι αργά” έλεγε συνδικαλιστής.

Όπως έχει γράψει το Pireas2day.gr την προηγούμενη εβδομάδα, η πολιτική ηγεσία του ΥΝΑ προσπαθούσε να βρεί λύση και να τεκμηριώσει την απομάκρυνση των 42 εργαζομένων (22 απο τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και 20 απο την κεντρική υπηρεσία του υπουργείου και απο τις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού) καθώς οι πληροφορίες λένε οτι η απόφαση για την διαθεσιμότητα των 42 υπαλλήλων δεν έχει την επιχειρησιακή τεκμηρίωση που χρειάζεται με αποτέλεσμα να βρίσκεται νομικά στον αέρα.

Να σημειωθεί οτι ολο αυτό το χρονικό διάστημα οι πολιτικοί υπάλληλοι του υπουργείου ζητούν απο τον υπουργό Ναυτιλίας Μ.Βαρβιτσιώτη να σταματήσει οποιαδήποτε σχετική υπαγωγή του προσωπικού του ΥΝΑ στο καθεστώς διαθεσιμότητας και επισημαίνουν πως η μέχρι τώρα διαδικασία δεν είναι εντος του πλαισίου του γράμματος και του πνεύματος του ν.4172/13

Καταγγέλλουν δε το γεγονός οτι τον προηγούμενο Μάρτιο το Κυβερνητικό Συμβούλιο Μεταρρύθμισης αποφάσισε οτι στο ΥΝΑ χρειάζονται 590 πολιτικοί υπάλληλοι για να λειτουργήσουν οι υπηρεσίες του. Την εποχή εκείνη εργάζονταν 594, σήμερα είναι 592. Στην συνέχεια και χωρίς καμία αιτιολόγηση επανήλθαν λέγοντας οτι οι πολιτικοί υπάλληλοι στο ΥΝΑ πρέπει να είναι 540.

pireas2day.gr

Διαβάστε ακόμα

H Ρωσία ανακοίνωσε πρόγραμμα εκσυγχρονισμού και αντικατάστασης μονάδων επιφανείας του στόλου της με ανάπτυξη νέων σχεδίων και αγορές που συνολικά θα αγγίξουν τα 42 δισ $ μέχρι το 2030!

Το πρόγραμμα αναμένεται να δώσει σημαντική ώθηση τόσο στη ρωσική ναυπηγική βιομηχανία πολεμικών σκαφών όσο και στην ναυπήγηση εμπορικών πλοίων με ταυτόχρονη ανάπτυξη νέων τεχνολογιών.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις δυτικών αναλυτών το Κρεμλίνο έχει αποφασίσει να επενδύσει στο ναυτικό της με απώτερο στόχο να χτίσει μια ισχυρή ναυτική δύναμη που θα ασκεί έλεγχο στη βόρεια Θάλασσα και την Άπω Ανατολή.

Η επένδυση θα γίνει σε τρείς φάση στη περίοδο που μεσολαβεί μεταξύ του 2013 μέχρι και το 2030 και έρχεται σε συνέχεια ανάλογων κινήσεων που έχουν προηγηθεί στη Ρωσία για την ανάπτυξη της αεροδιαστημικής τεχνολογίας και την ανάπτυξη νέων πυραυλικών συστημάτων για το εκσυγχρονισμό της ρωσικής Αεροπορίας και της Διοίκησης Στρατηγικών Πυραύλων αντίστοιχα.

Το νέο ρωσικό ναυπηγικό πρόγραμμα ανακοινώθηκε από το υπουργείο Εμπορίου και Βιομηχανίας στη Μόσχα και συνοπτικά αναφέρει ο τα εξής: « Στόχος του προγράμματος είναι απόκτηση νέων πλοίων με εγχώριες δυνατότητες για την προστασία εθνικών συμφερόντων σε όλες τις θάλασσες παγκοσμίως αλλά και σε παράκτιες περιοχές καλύπτοντας πλήρως τις απαιτήσεις της ρωσικής κυβέρνησης αλλά και των ρωσικών επιχειρήσεων».

Το πρόγραμμα ύψους 42 δισ. $ είναι πραγματικά εντυπωσιακό καθώς αν ολοκληρωθεί θα επιτρέψει στη Ρωσία να αναβαθμίσει την παρουσία της στρατιωτικά και εμπορικά τόσο σε παραδοσιακές ζώνες επιρροής όσο και στις υπόλοιπες θάλασσες.

Ήδη το ρωσικό ναυτικό έχει παραλάβει τα πρώτα νέα πυρηνοκίνητα υποβρύχια κλάσης Borei με συνολικές παραδόσεις 7 σκαφών έως το 2018 ενώ θα ακολουθήσουν νέες ναυπηγήσεις για το στόλο επιφανείας που βασίζεται σε σκάφη που σχεδιάστηκαν το 70 και το 80 και χρήζουν αντικατάστασης από νέες σύγχρονες μονάδες ικανές για διεξαγωγή ανθυποβρυχιακών επιχειρήσεων ταυτόχρονα με προσβολή στόχων επιφανείας και αεράμυνα περιοχής.


defencenet.gr

Διαβάστε ακόμα