ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

8 προτάσεις για το ακτοπλοϊκό από τον Τέρενς Κουίκ

Τις προτάσεις των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ για την επίλυση των μεγάλων προβλημάτων της ακτοπλοΐας, κατέθεσε ο Βουλευτής του Κινήματος Τέρενς Κουίκ, στην κρίσιμη διευρυμένη σύσκεψη που έγινε στη Μυτιλήνη, στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.

Η σύσκεψη συγκροτήθηκε κυρίως για να συζητηθεί η έλλειψη καθημερινής σύνδεσης της Λέσβου και της Χίου με τον Πειραιά αλλά και με τη Βόρεια Ελλάδα. Ήταν λογικό, όμως, να μπει στην ατζέντα και το αντίστοιχο πρόβλημα της μη τακτικής σύνδεσης με την ηπειρωτική Ελλάδα που έχει και η Σάμος μαζί με την Ικαρία και τους Φούρνους, όπως και η Λήμνος με τον Άη Στράτη.

Ο Τέρενς Κουίκ, ο οποίος έχει υπό την κοινοβουλευτική του εποπτεία τα νησιά του Βορείου Αιγαίου, εκπροσωπώντας και την Τομεάρχη Ναυτιλίας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Μίκα Ιατρίδη, παρουσίασε τις βασικότερες από τις πολλές προτάσεις που έχει το Κίνημα για την ακτοπλοΐα και οι οποίες περιλαμβάνονται στο κυβερνητικό πρόγραμμα των ΑΝΕΛ που αναρτήθηκε χθες και στο διαδίκτυο.

Συγκεκραμένα, οι προτάσεις που παρουσιάστηκαν από το Βουλευτή των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, είναι οι εξής:

1. Η εφαρμογή στις άγονες γραμμές του μοντέλου των νησιών της Σκωτίας. Δηλαδή, η κατασκευή πλοίων ειδικά για τις άγονες γραμμές, με χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ). Το ελληνικό κράτος στη συνέχεια να προκηρύξει διαγωνισμό για τη διαχείριση των πλοίων αυτών από ιδιώτες.

2. Η ενίσχυση στο πλαίσιο αυτό των Ναυπηγείων Σύρου (με δεδομένο ότι για τη διανησιωτική συγκοινωνία, πλοία έως και 85 μέτρων μπορούν να κατασκευαστούν στο “Νεώριο”).

3. Η επιστροφή, μέρους των εισπράξεων των διοδίων ως πίστωση για τη χρηματοδότηση της ακτοπλοΐας. Οι νησιώτες, ως φορολογούμενοι, πληρώνουν και αυτοί την κατασκευή των οδικών δικτύων στην ηπειρωτική Ελλάδα.

4. Η άμεση μείωση του ΦΠΑ στα εισιτήρια επιβατών και οχημάτων από το 13% και 23% που είναι σήμερα, σε επίπεδα αντίστοιχα με τις ευρωπαϊκές χώρες, δηλαδή 8%-10%.

5. Η ενεργός συμμετοχή του κράτους (π.χ. μέσω της επιδότησης εισφορών κοινωνικής ασφάλισης) στη μείωση του εργατικού κόστους για τα πλοία.

6. Η παροχή πλήρους αφορολόγητου καυσίμου στην ακτοπλοΐα και περαιτέρω χρηματοδότησης αυτού (εφόσον είναι αυτό είναι απαραίτητο).

7. Η επαναφορά των συμβάσεων πολύχρονης διάρκειας στις άγονες γραμμές, με έμφαση στην αξιοπιστία (τήρηση δρομολογίων, καταβολή δεδουλευμένων στους εργαζόμενους, σύγχρονα πλοία, κλπ) των εταιριών που συμμετέχουν στους διαγωνισμούς.

8. Η προστασία των οργανικών συνθέσεων των πληρωμάτων της ακτοπλοΐας.

politischios.gr

8 τεχνικές για την επιτυχημένη εξέλιξη της καριέρας σας στα πλοία

Το να εξελισσόμαστε στο επάγγελμα μας δεν είναι εύκολο και σίγουρα θέλει προσπάθεια, επιμονή και υπομονή. Είναι αναμφισβήτητο ότι η πλειοψηφία προσπαθεί να εξελιχτεί αλλά αν δεν προσεγγίσει το θέμα σωστά έχει πολλές πιθανότητες να μη τα καταφέρει.

Όπως και στα περισσότερα επαγγέλματα έτσι και στο επάγγελμα του ναυτικού η εξέλιξη, η απόκτηση των διπλωμάτων αλλά και η αναρρίχηση σε ψηλότερη ιεραρχία είναι ο απώτερος στόχος όλων μας, ή σχεδόν όλων μας. Οι υψηλότερες χρηματικές απολαβές αλλά και το κύρος που επέρχεται είναι ένα πολύ μεγάλο κίνητρο στην δουλειά μας.
Ο ανταγωνισμός που υπάρχει, αλλά και οι περιορισμένες – πλέον – θέσεις εργασίας, καθιστούν την εξέλιξη επιβεβλημένη και απαραίτητη. Για κάποιους αυτή η εξέλιξη έρχεται πολύ γρήγορα και απότομα ενώ για κάποιους άλλους έρχεται περισσότερο ομαλά.
Δείτε παρακάτω 9 τεχνικές που θα σας βοηθήσουν να επιτύχετε τους στόχους σας

1. Αξιοπιστία 

Η αξιοπιστία στην δουλειά σας είναι το κλειδί για την επιτυχία. Το να είσαστε αξιόπιστος και να μπορούν να σας εμπιστευτούν, σε ότι καθήκον και σας αναθέσουν, θα είναι ένα μεγάλο βήμα για την εξέλιξη και την αναβάθμιση σας.

2. Ποιότητα στα καθήκοντα σας

Για να μπορούμε να ξεχωρίσουμε θα πρέπει τα αποτελέσματα στην δουλειά που κάνουμε να είναι υψηλής ποιότητας. Με προσπάθεια, αφιέρωση και καλή οργάνωση είναι σίγουρο ότι τα αποτελέσματα δεν θα αργήσουν να έρθουν. Ο ενθουσιασμός για αυτό που κάνετε, σε συνδυασμό με τις δυνατότητες που πρέπει να επιδείξετε, θα σας φέρουν εξαιρετικά αποτελέσματα, τα οποία είναι σίγουρο ότι θα σας ανεβάσουν κατά πολύ στην εκτίμηση των γύρω σας.

3. Προθυμία

Το να δείχνετε προθυμία στην δουλειά του καραβιού και να »βγαίνετε» πάντα μπροστά είναι σίγουρο ότι θα κάνει τους γύρω σας να σας εκτιμήσουν. Το να βοηθάτε τους άλλους, όταν δεν σας αφορά άμεσα η εργασία που κάνουν, θα είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα ώστε να σας δουν με διαφορετικό μάτι. Και φυσικά δεν εννοώ να είσαστε ανθυποπλοίαρχος και να τρέχετε στη μηχανή ή στην κουζίνα, αλλά εννοώ ότι μπορείτε να θυσιάσετε μία ώρα και να βοηθήσετε σε κάτι τον υποπλοίαρχο ή τον Πλοίαρχο.

4. Ηγετικές Ικανότητες

Για να έχετε φιλοδοξία να εξελίχθητε στην δουλειά σας μέσα στο καράβι, θα πρέπει να δείξετε ηγετικές ικανότητες. Θα πρέπει να μπορείτε να δίνετε λύσεις και να συμπεριφέρεστε στους γύρω σας με τρόπο ώστε να τους κάνετε να σας σέβονται και να σας εκτιμούν. Το προφίλ π.χ. ενός πλοίαρχου θα πρέπει να προσδίδει κύρος, αρχές και υπευθυνότητας. Οι φωνές και οι τσακωμοί δεν σας κάνουν άνθρωπο με ηγετικές ικανότητες και είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα έχετε τα αντίθετα αποτελέσματα.

5. Προσωπικές σχέσεις

Είναι πολύ σημαντικό να έχετε καλές προσωπικές σχέση με τα υπόλοιπα μέλη του πληρώματος. Η συνολική εικόνα που δείχνετε, με μια αξιοπρεπής συμπεριφορά, είναι σίγουρο ότι θα σας βοηθήσει σημαντικά. Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι θα πρέπει πάντα να λέτε »ναι» σε όλα και να είστε ελαστικός, αλλά ούτε σημαίνει πως θα πρέπει να »γλύφετε» τους άλλους. Η τακτική και η πολιτική που θα πρέπει να ακολουθήσετε, ώστε να κρατάτε τις ισορροπίες, θα είναι και η »διαφορά» που θα κάνετε σαν αξιωματικός.

6. Εμπλουτισμός γνώσεων

Η εξέλιξη περνάει μέσα από τις γνώσεις που έχετε. Μάθετε καινούρια πράγματα και ποτέ μην επαναπαυτείτε ή πιστέψετε ότι τα ξέρετε όλα. Πάντα θα υπάρχουν πράγματα να μάθουμε και είναι πολύ σημαντικό πριν αναλάβετε υψηλότερη θέση να είστε όσο πιο έτοιμοι – απο πλευράς γνώσεων –  γίνετε.

7. Αισιοδοξία

Το να είστε απαισιόδοξος σε αυτό που κάνετε, σίγουρα δεν θα είναι και ο καλύτερος σύμμαχος για την εξέλιξη που θέλετε. Θα πρέπει να έχετε θετικές σκέψεις και ιδιαίτερα σε δύσκολες καταστάσεις, θα πρέπει να είστε ο πρώτος που θα σκέπτεστε αισιόδοξα και θα ηρεμεί τους γύρω σας αλλά και την εταιρεία στην οποία έχετε να λογοδοτήσετε…

8. Υπομονή

Η υπομονή που θα πρέπει να έχετε στον δρόμο για την αναρρίχηση στην ιεραρχία που επιθυμείτε, θα πρέπει να είναι μεγάλη και με διάρκεια…Η δυσκολίες που θα αντιμετωπίσετε θα είναι τεράστιες, αλλά εσείς θα κοιτάτε τον στόχο και τον σκοπό που έχετε. Μην το βάλετε κάτω, συνεχίστε μέχρι το τέρμα.

Αυτά που σας ανέφερα, είναι σίγουρα τεχνικές η οποίες κατά την γνώμη μου θα πρέπει να ακολουθήσετε. Εάν κάποιος από εσάς πιστεύει και άλλες τεχνικές η τρόπους για επιτυχημένη καριέρα παρακαλώ να το μοιραστεί μαζί μας με τα σχόλια του.

g.k

8 Ρίχτερ και τσουνάμι στον Ειρηνικό [βίντεο]

Στις 03:12 σημειώθηκε ο σεισμός που σήμανε συναγερμό και προειδοποίηση για τσουνάμι σε πολλά νησιά.

Τέσσερις νεκρούς και δύο αγνοούμενους άφησε πίσω του ο ισχυρότατος σεισμός των 8 βαθμών στον Ειρηνικό, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό.

Από την δόνηση, που σημειώθηκε στις 03:12 τα ξημερώματα της Τετάρτης (ώρα Ελλάδας) καταστράφηκαν δεκάδες σπίτια ενώ εκδόθηκε άμεσα προειδοποίηση για τσουνάμι.

Ώρα αργότερα, κύματα 1,5 μέτρου χτύπησαν τις δυτικές ακτές του νησιού Σάντα Κρουζ. Οι κάτοικοι είχαν ήδη μετακινηθεί σε ψηλότερα μέρη του νησιού, όμως τέσσερα άτομα παρασύρθηκαν. Στη συνέχεια ο συναγερμός για τσουνάμι έληξε.

Έκδοση προειδοποίησης για τσουνάμι υπήρχε και για περιοχές της Ν. Ζηλανδίας, της Αυστραλίας αλλά και της Νέας Καληδονίας.

Δείτε το βίντεο που ακολουθεί:

cretalive.gr

Σύλληψη »8 παράνομων αλλοδαπών» στη Μύρινα

Εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, εντός του λιμενίσκου «Πλάκας», από προσωπικό του Λιμεναρχείου Μύρινας, οκτώ (08) αλλοδαποί, χωρίς νόμιμα ταξιδιωτικά έγγραφα.

Ανωτέρω αλλοδαποί, κατά δήλωσή τους, είχαν ξεκινήσει από έναντι τουρκικά παράλια με φουσκωτό ταχύπλοο σκάφος.

Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από το Λιμεναρχείο Μύρινας.

ΠΗΓΗ