Πειραιάς
34°C

Το Βέλγιο δίνει βάση στον εμβολιασμό των ναυτικών

Δημοσιεύθηκε στις

27/07/2021

από

Έχοντας ήδη καταφέρει να έχει ένα από τα καλύτερα προγράμματα εμβολιασμού παγκοσμίως, το Βέλγιο, εντείνει περαιτέρω τις προσπάθειες για τον εμβολιασμό των ναυτικών.

Αναλυτικότερα, θα ξεκινήσει από τη Δευτέρα εκστρατεία στα μεγάλα λιμάνια, αναπτύσσοντας κινητές ομάδες εμβολιασμού σε πλοία που ελλιμενίζονται για να παρέχει τους εμβολιασμούς απευθείας πάνω στο πλοίο.

Αυτές, θα λειτουργούν από δύο ναυτικά ιατρικά κέντρα στην Αμβέρσα και το Zeebrugge, καλύπτοντας τα λιμάνια της Αμβέρσας, της Γάνδης και του Zeebrugge. Το εμβόλιο που παρέχεται θα είναι το μονοδοσικό εμβόλιο Johnson & Johnson.

Σημαντικό είναι μάλιστα το γεγονός, πως η εκστρατεία ισχύει για ναυτικούς όλων των εθνικοτήτων που εξυπηρετούν κάθε τύπο ή κατηγορία θαλάσσιου πλοίου και θα βρίσκονται στα εν λόγω λιμάνια, οι οποίοι δεν έχουν ακόμη κάνει κάποιο εμβόλιο κατά της πανδημίας που είναι εγκεκριμένο από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (EMA).

Πηγή: Reporter.gr

Το e-nautilia.gr στο Google NEWS

Ακολουθήστε το e-nautilia στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ναυτιλιακές ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο.

Διαβάστε επίσης

Πειραιάς
34°C