Πειραιάς
13°C

Λύνεται το θέμα με την αναμονή στα μητρώα ναυτικών ύστερα από παρέμβαση της ΠΕΠΙΕΘ

Ουσιαστική λύση σε ένα σοβαρό και διαχρονικό πρόβλημα που απασχολούσε το σύνολο του ναυτιλιακού κλάδου δίνεται μετά την παρέμβαση της Ένωσής και από τις συναντήσεις στις 21 Ιανουαρίου και στις 29 Ιανουαρίου. Το ζήτημα αφορούσε τη λειτουργία των υπηρεσιών στα Μητρώα Ναυτικών, όπου τόσο τα πληρώματα όσο και οι ναυτιλιακοί πράκτορες αντιμετώπιζαν σημαντικές καθυστερήσεις και ταλαιπωρία, με τους χρόνους αναμονής για ραντεβού να φτάνουν ακόμη και τους 2 έως 3 μήνες.

Δημοσιεύθηκε στις

08/02/2026

από

Καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη αυτή είχε η συνάντηση του Προέδρου, Cpt. Dr. Γιώργου Βάλλη, με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Βασίλη Κικίλια. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης τέθηκαν αναλυτικά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι ναυτικοί, επισημαίνοντας την ανάγκη άμεσων και ουσιαστικών παρεμβάσεων.

Μετά τις σχετικές ενέργειες, από τη Δευτέρα τίθενται σε εφαρμογή σημαντικές αλλαγές και βελτιώσεις στη λειτουργία της υπηρεσίας. Συγκεκριμένα:

  • Δημιουργούνται νέα διαθέσιμα ραντεβού για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ναυτικών.
  • Ενισχύεται το προσωπικό των υπηρεσιών.
  • Τοποθετείται επιπλέον γκισέ εξυπηρέτησης κοινού, με στόχο την άμεση και ταχύτερη εξυπηρέτηση των ναυτικών και την αποσυμφόρηση της υπηρεσίας.
  • Αλλάζει η προϊσταμένη αρχή, με την τοποθέτηση ένστολου αξιωματικού του Λιμενικού Σώματος.
  • Αυξάνονται οι δυνατότητες ηλεκτρονικών ραντεβού.

Οι παρεμβάσεις αυτές εκτιμάται οτι θα επιταχύνουν σημαντικά τις διαδικασίες και θα αναβαθμίσουν το επίπεδο εξυπηρέτησης των ναυτικών.

Η Ένωση μας εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες της προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Βασίλη Κικίλια, καθώς και προς τις αρμόδιες υπηρεσίες, οι οποίες ανταποκρίθηκαν άμεσα στην παρέμβασή μας, προχωρώντας σε ουσιαστικές ενέργειες για τη βελτίωση της καθημερινότητας των ναυτικών.

H ΠΕΠΙΕΘ παραμένει προσηλωμένη στη συνεργασία με την Πολιτεία και τους αρμόδιους φορείς, με στόχο τη συνεχή επίλυση ζητημάτων του κλάδου και τη διασφάλιση ποιοτικών υπηρεσιών για τους ανθρώπους της θάλασσας — έναν από τους βασικούς πυλώνες της ελληνικής ναυτιλίας.

Δείτε το βίντεο από τον Πρόεδρο Cpt. Dr. Γιώργο Βάλλη: 

Το e-nautilia.gr στο Google NEWS

Ακολουθήστε το e-nautilia στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ναυτιλιακές ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο.

Διαβάστε επίσης

Πειραιάς
13°C