Αφαιρούνται ελληνικοί προορισμοί από μεσογειακή κρουαζιέρα της Disney

disney_cruise

Η Disney Cruise Line έχει αφαιρέσει την Ελλάδα και την Τουρκία από την 12ήμερη «Disney Magic» κρουαζιέρα της στα νερά της Μεσογείου, το καλοκαίρι του 2016.

Σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο της εταιρείας, το δρομολόγιο “μεσογειακά και ελληνικά νησιά” έχει τροποποιηθεί, ως αποτέλεσμα της παρακολούθησης των τρεχουσών συνθηκών και δραστηριοτήτων στην περιοχή.

Το αρχικό πλάνο ταξιδιού προέβλεπε αναχώρηση από τη Βαρκελώνη την 1η Αυγούστου και λιμάνια κλήσης την Όλμπια, Σαρδηνία, Τσιβιταβέκια (για Ρώμη), Νάπολη (για Πομπηία), Παλέρμο, Σικελία, Πειραιά, Μύκονο, Κουσάντασι, Βαλέτα, Κάννες, και Πάλμα, Μαγιόρκα.

Η Disney επιβεβαίωσε την ύπαρξη μιας αναθεωρημένης διαδρομής, με το όνομα “Μεσογειακή Κρουαζιέρα” στην οποία τα ελληνικά, τούρκικα και μαλτέζικα λιμάνια θα αντικαταστηθούν με αυτά του Λιβόρνο (Φλωρεντία) και του Βιλφράνς (για Μόντε Κάρλο και Νίκαια).

Οι πελάτες έχουν ενημερωθεί για τις αλλαγές δρομολογίων και τους έχουν δοθεί αποζημιώσεις αξίας 1000 δολαρίων σε μορφή πιστώσεων για χρήση επί του πλοίου. Υπάρχει μάλιστα και η πρόβλεψη για δυνατότητα επιστροφής του συνολικού ποσού αν κάποιοι θελήσουν να ακυρώσουν την κράτηση τους.

Μόλις τον περασμένο μήνα, η Celebrity Cruises ανακοίνωσε ότι το Celebrity Reflection και το Celebrity Equinox δεν θα διανυκτερεύσουν στην Κωνσταντινούπολη το 2016. Αν και οι επίσημες δηλώσεις, επικαλέστηκαν προβλήματα διαθεσιμότητας, πιστεύεται ότι οι διαρκείς ανησυχίες για τα ζητήματα ασφαλείας μπορεί να επηρέασαν την απόφαση.

Είχε προηγηθεί η ανακοίνωση της Costa Cruises τον Αύγουστο να αναστείλει τις ενδιάμεσες στάσεις στην Τουρκία για το υπόλοιπο της σεζόν του 2015. Η απόφαση αυτή επηρέασε τα τρία πλοία της γραμμής: Το Costa neoClassica, Costa Pacifica και το Costa Deliziosa.

Το Disney Magic θα επιχειρεί το καλοκαίρι του 2016 στην Ευρώπη. Εκτός από την κρουαζιέρα στη Μεσόγειο, το πλοίο θα ξεκινήσει την πρώτη κρουαζιέρα του στα Βρετανικά Νησιά, στις 5 Ιουνίου και θα προσφέρει δύο κρουαζιέρες στα νορβηγικά φιόρδ και την Ισλανδία τον Ιούνιο και τον Ιούλιο.