Ακτιβιστές της Greenpeace σταμάτησαν και εμπόδισαν φορτηγό πλοίο στη Γαλλία

Στις 7 Ιουνίου μέλη ακτιβιστών της Greenpeace πήγαν στο λιμάνι του Saint-Nazaire στη Γαλλία με σκοπό να εμποδίσουν
ένα φορτηγό πλοίο που έφτασε από τη Βραζιλία.

Το 74,000 τόνων φορτηγό πλοίο μεταφοράς χυδην φορτίου CABRILLO, φόρτωσε σόγια από την περιοχή Cerrado της Βραζιλίας. Αυτή η περιοχή υπέστη ένα σκληρό πλήγμα λόγω της ταχείας εξάπλωσης των γεωργικών δραστηριοτήτων στις περιοχές που δεν είχαν προηγουμένως εμπειρία. Η καλλιέργεια σόγιας υπήρξε η κυρία πηγή εσόδων και βοήθησε στη ανάπτυξη της περιοχής του Cerrado, η οποία αντιπροσωπεύει περίπου το 40% των εξαγωγών σόγιας από την Βραζιλία

Η Chain Reaction Research πραγματοποίησε μια δορυφορική ανάλυση, η οποία έδειξε ότι τα προγράμματα αποψίλωσης των δασών πραγματοποιούνται σε μεγάλο βαθμό από μερικά από τους μεγαλύτερους παίχτες της γεωργικής επιχείρησης της Βραζιλίας, καθώς και από εκείνους η οποίοι εμπορεύονται και ναυλώνουν φορτηγά πλοία.

Η ομάδα FAIRR ισχυρίζεται ότι η διαδικασία μετατροπής πρόκειται να ολοκληρωθεί. Αυτό θα αφήσει μόνο το 20 τοις εκατό της φύσης στην περιοχή απείραχτο. Οι αποψίλωση πυροδοτεί κινδύνους για ξηρασίας και πυρκαγιών. Μόνο μια ελάχιστη έκταση περίπου 3% της γης προστατεύεται σύμφωνα με τη νομοθεσία.

Η δήλωση της η Greenpeace ανέφερε, “Αυτός ο μήνας του Μαΐου ήταν ιδιαίτερα καταστροφικός για το τροπικό δάσος του Cerrado και του Αμαζονίου, δύο οικοσυστήματα που επλήγησαν από πολλές πυρκαγιές, οι χειρότερες από το 2007”.

Στην επίδειξη διαμαρτυρίας ενάντια σε αυτές τις δραστηριότητες, τα μέλη της Greenpeace France, στις 31 Μαΐου, κατέλαβαν μια αποθήκη αποθήκευσης σόγιας στο λιμάνι του Saint-Nazaire.

Συνέχισαν τις διαμαρτυρίες τους μπλοκάροντας μπλοκάροντας την πορεία του πλοίου CABRILLO. Οι ακτιβιστές έπλεαν γύρω από το πλοίο με φουσκωτά σκάφη και έγραψαν στο κύτος του «στοπ στην αποψίλωση των δασών» με τεράστια λευκά γράμματα.

Οι ακτιβιστές είπαν ότι η Γαλλία δεν θα είναι μέρος μιας τόσο μεγάλης καταστροφής και ότι ο λαός της πρέπει να προσπαθήσει να το σταματήσει. Η μόνη επιλογή που υπάρχει είναι η διακοπή της «εισαγόμενης αποψίλωσης».

Διαβάστε ακόμα