Ακτοπλοΐα – Χωρίς τέλος τα κρούσματα κορωνοϊού….

Ένα νέο κρούσμα κορωνοϊού δίνουμε σήμερα στη δημοσιότητα που αφορά ακτοπλοϊκό πλοίο και έχει σημασία να υπογραμμίσουμε ότι είμαστε το μοναδικό σωματείο το οποίο την περίοδο της πανδημίας παρακολουθούμε, καταγράφουμε, δημοσιεύουμε και παράλληλα απαιτούμε την λήψη ουσιαστικών και αποτελεσματικών μέτρων για την προστασία της υγείας των Ναυτεργατών.

Πρόκειται για 2 επιβεβαιωμένα κρούσματα (ο πρώτος από το μηχανοστάσιο και ο δεύτερος από το πλήρωμα καταστρώματος) στο F/B “ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ” της ναυτιλιακής εταιρείας LEVANTE FERRIES το οποίο βρίσκεται στην επισκευαστική ζώνη του Πειραιά. Ένας εξ αυτών νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση σε δημόσιο νοσοκομείο!

Τα διαδοχικά και επαναλαμβανόμενα κρούσματα αποκαλύπτουν και επιβεβαιώνουν πέρα πάσης αμφιβολίας την τραγική ανεπάρκεια των μέτρων και των μέσων που διαθέτουν οι ναυτιλιακές εταιρείες για την προστασία της υγείας των Ναυτεργατών μέσα στα καράβια.

Οι ευθύνες εφοπλιστών, κυβέρνησης, ΥΕΝ, λιμενικών αρχών είναι πλέον βαρύτατες και μη αμφισβητήσιμες!

Η “καλή, σοβαρή και αξιόπιστη” LEVANTE FERRIES έχει επανειλημμένα καταγγελθεί από την ΠΕΝΕΝ για σωρεία παραβιάσεων στα ναυτεργατικά δικαιώματα, στη ναυτική νομοθεσία και στις ισχύουσες ΣΣΕ.

Η απάντησή της στις τεκμηριωμένες καταγγελίες μας είναι να αποδίδει στην “δογματική και ακραία ΠΕΝΕΝ” πολιτικές και άλλου είδους σκοπιμότητες!!!

Παρά το καθεστώς τρομοκρατίας που έχει επιβάλει στα πλοία της, η ΠΕΝΕΝ ήταν και παραμένει σε επαγρύπνηση, διατηρώντας ουσιαστική επαφή με μέλη και ευρύτερα Ναυτεργάτες που εργάζονται στα πλοία της και καμία άθλια μεθόδευση δεν πρόκειται να αποκόψει τους άρρηκτους δεσμούς της Ένωσής μας με τους Ναυτεργάτες.

Αντί λοιπόν να επιβάλει καθεστώς σιωπής για τα κρούσματα, καλό είναι να αντιληφθεί ότι οι κανόνες, τα μέτρα για τα υγειονομικά πρωτόκολλα που αφορούν την προστασία της υγείας των Ναυτεργατών είναι υποχρέωσή της μαζί και των επίσημων αρχών που έχουν την ευθύνη για τους σχετικούς ελέγχους.

Οι απολυμάνσεις που γίνονται κατόπιν εορτής προφανώς δεν συνιστούν επαρκή αντιμετώπιση του προβλήματος!

Κατά τα λοιπά έχουμε αφήσει ανοιχτούς λογαριασμούς με την αναφερόμενη εταιρεία σε ότι αφορά την αποκατάσταση των παραβιάσεων των ναυτεργατικών δικαιωμάτων και ειδικότερα την καταστρατήγηση των ωρών εργασίας και ανάπαυσης.

Μέσα στη χρονιά που διανύουμε θα μας βρουν δυναμικά – μαζικά και αγωνιστικά απέναντί τους.

Πράγματι διαφέρουμε (όπως μας λένε) από τα άλλα σωματεία…, δεν κουκουλώνουμε, δεν συγκαλύπτουμε, δεν αποσιωπούμε και κυρίως δεν επιτρέπουμε να διαιωνίζονται τα προβλήματα και η εφοπλιστική παραβατικότητα!!!

Κάποιοι στο ν.σ.κ επιλέγουν τη σιωπή, η σκοπιμότητα έχει ερμηνεία και εξήγηση… και κάποιοι άλλοι μας αντιγράφουν κατόπιν εορτής….

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ

Διαβάστε ακόμα