«Αλληλεγγύη στην 48ωρη Πανελλαδική Απεργία της Πλοηγικής Υπηρεσίας»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ΠΕΠΡΝ, εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στην 48ωρη Πανελλαδική απεργία του Ναυτικού προσωπικού της Πλοηγικής Υπηρεσίας, από την Τετάρτη 27/1/2021 και ώρα 06.00 π.μ. έως την Παρασκευή 29/1/2021 και ώρα 06.00 π.μ.
Οι εργαζόμενοι της Πλοηγικής αγωνίζονται ενάντια στην εφαρμογή του απαράδεκτου άρθρου 22 του νομοσχεδίου του υπουργείου Ναυτιλίας, που συζητιέται και ψηφίζεται στις 27/01/2021 στη βουλή και θα επιφέρει σοβαρές επιπτώσεις στους εργαζόμενους και στη παροχή των πλοηγικών υπηρεσιών για την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας.
Στο άρθρο 22 δίνεται η δυνατότητα έκδοσης για τους πλοιάρχους του πιστοποιητικού της εξαίρεσης από την Πλοήγηση (Pilot Exemption Certificate).
Οι εφοπλιστές θα χρησιμοποιούν το πιστοποιητικό ως μοχλό εκβιασμού σε βάρος των πλοιάρχων, μεταφέροντας τους την ευθύνη και με τραγικά αποτελέσματα για την ασφάλεια της ανθρώπινης ζωής, την ασφάλεια των λιμενικών εγκαταστάσεων και του περιβάλλοντος.
Απαιτούμε την απόσυρση του νομοσχέδιου, στο οποίο δεν γίνεται καμία αναφορά για τα οξυμμένα προβλήματα και τις πραγματικές ανάγκες των ναυτεργατών, των εργαζομένων, αντίθετα ενισχύει την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία των εφοπλιστών, των επιχειρηματικών ομίλων.

ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

● ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ
● ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΩΤΕΡΩΝ ΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ ΜΗΧΑΝΗΣ Ε.Ν.
«Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ»
● ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΜΑΓΕΙΡΩΝ Ε.Ν
● ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ ΡΥΜΟΥΛΚΩΝ
ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΙΚΩΝ

Διαβάστε ακόμα