Άλλο ένα container θύμα της «καταιγίδας Ηρακλή» [video+pics]

maersk_stepnica_thima_kataigidas_hraklis_

Παρακάτω είναι ένα βίντεο που γυρίστηκε την Τετάρτη και δείχνει το MV Maersk Stepnica που προφανώς αναγκάστηκε να αγκυροβολήσει στο λιμάνι του Felixstowe, μετά από μια καταιγίδα που αναποδογύρισε μια σειρά κοντέϊνερ, πιθανώς στέλνοντας κάποια θάλασσα.

Το χωρητικότητας 8,750 TEU Maersk Stepnica φαίνεται να είναι τελευταίο θύμα ενός ισχυρού χαμηλού βαρομετρικού (της “καταιγίδας Ηρακλή” όπως έχει συνηθίσει να αποκαλείται) που σάρωσε το βόρειο Ατλαντικό στις αρχές του μήνα.

Η ισχυρή καταιγίδα φέρετε να συνδέεται μέχρι στιγμής με ένα ατύχημα στο MSC Monterey, με 14 εμπορευματοκιβώτια που χάθηκαν από το πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων CMA CGM, με βίντεο που δείχνει το πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων OOCL Βέλγιο να γυρίζει 40 μοίρες και γενικά με το πολικό ψύχος που έχει σκεπάσει τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Στις 3 Ιανουαρίου, το χωρητικότητας 5.770 TEU πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων CMA CGM ROSSINI αναφέρθηκε, επίσης, να έχει χάσει 14 εμπορευματοκιβώτια κοντά στο νησί Ushant, στα ταραγμένα νερά του Πόρθμου της Μάγχης, νοτιοδυτικά της Αγγλίας.

Το πλοίο έπλεε από τη Χάβρη στο Πορτ Σάιντ της Αιγύπτου και θα σταματήσει στη Μάλτα για να ξεφορτώσει τα κατεστραμμένα κοντέϊνερ, σύμφωνα με την CMA CGM στην οποία ανήκει το πλοίο. Οι μετεωρολογικές προβλέψεις μιλούσαν για σημαντικά κύματα ύψους 20 μέτρων, καθώς η καταιγίδα θα περνούσε πάνω από το Βόρειο Ατλαντικό στις 5 Ιανουαρίου.

mv_maersk_stepnica_thuma_kataigidas_hraklis_nautilia_

maersk_stepnica_thima_kataigidas_hraklis_nautilia_

Διαβάστε ακόμα