Απαγόρευση απόπλου φορτηγού πλοίου στη Θεσσαλονίκη

Ενημερώθηκε, πρώτες πρωινές ώρες χθες, το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, για μηχανική βλάβη του Φ/Γ πλοίου »’NEPTUN» σημαίας Παναμά, που έλαβε χώρα στη θαλάσσια περιοχή βόρεια ν. Σκιάθου, πρωινές ώρες της 27-03-2020.

Το ανωτέρω πλοίο, με δεκατρία (13) μέλη πληρώματος, είχε αποπλεύσει από την Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου με προορισμό το λιμένα Θεσσαλονίκης, έμφορτο με 1300 Μ.Τ. πατάτες.

Στην περιοχή έσπευσε το Ρ/Κ “ΧΡΗΣΤΟΣ XXIX” Ν.Π. 12414, με τη συνδρομή του οποίου το “NEPTUN” αγκυροβόλησε με ασφάλεια στο λιμένα Θεσσαλονίκης, ενώ στη συνέχεια του επιβλήθηκε το μέτρο της κράτησης (DETENTION), κατόπιν επιθεώρησης που διενεργήθηκε στο πλαίσιο του PARIS MOU από αρμόδιο επιθεωρητή της Λιμενικής Αρχής Θεσσαλονίκης, διότι διαπιστώθηκαν σοβαρές ελλείψεις του παραρτήματος Χ της ΚΟ 2009/16/ΕΚ.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης απαγορεύτηκε ο απόπλους του εν λόγω πλοίου, ενώ κινήθηκε η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων.