Ξεκινά η απάντληση καυσίμων στο «Nour-M»

nour_m_apantlisi_kausimwn_

Επισπεύδονται, οι διαδικασίες για την απάντληση των καυσίμων που έχουν μείνει στις δεξαμενές του πλοίου Νουr-m, το οποίο βυθίστηκε στον εμπορικό λιμένα της Ρόδου προκαλώντας ρύπανση στον θαλάσσιο χώρο του.

Όπως έκανε γνωστό ο δήμαρχος Ρόδου, Στάθης Κουσουρνάς μόλις λήξει το τελεσίγραφο που έδωσε το λιμενικό ταμείο προς την πλοιοκτήτρια εταιρεία του, θα προχωρήσει το ίδιο τη διαδικασία για την καθέλκυση του ναυαγίου, λέγοντας τα εξής:

«Επισπεύδονται οι διαδικασίες για την απάντληση των καυσίμων που έχουν μείνει ακόμη στις δεξαμενές του πλοίου. Εμείς ως λιμενικό ταμείο δύο φορές πληρώσαμε δύτες για να κάνουμε αυτοψίες και βιντεοσκοπήσαμε το εσωτερικό του πλοίου για να διαπιστώσουμε πόσα καύσιμα έχουν απομείνει στις δεξαμενές του. Η έκθεση από τον ειδικό που τη συνέταξε, παραδόθηκε σήμερα και ζητήσαμε από το λιμεναρχείο να μας δώσει εντολή σαν λιμενικό ταμείο από τη στιγμή που η πλοιοκτήτρια εταιρεία δεν συνεργάζεται, να αναλάβει την απάντληση των καυσίμων που έμεινε».

Πάντως, φαίνεται μετά και την αδιαφορία που δείχνει η πλοιοκτήτρια εταιρεία ότι το Νour-m θα κοπεί σε κομμάτια τα οποία θα πουληθούν από το λιμενικό ταμείο ως παλιοσίδερα.

«Τα υπόλοιπα καύσιμα βγήκαν στην επιφάνεια της θάλασσας και η εταιρεία με την οποία συνεργαζόμαστε τοποθέτησε δύο σειρές φραγμάτων και με τους τρόπους που προβλέπονται απορροφούνται τα πετρέλαια και για αυτό η ρύπανση δεν έχει επεκταθεί, αλλά περιορίστηκε στον χώρο δίπλα στο ναυάγιο.

Εμείς δώσαμε διορία 10 ημερών στην εταιρεία να προχωρήσει στην καθέλκυση του πλοίου, αλλά από ότι φαίνεται δεν θα κάνει τίποτα και επομένως την όλη διαδικασία θα αναλάβει το λιμενικό ταμείο που είναι χρονοβόρα. Όμως θα πάρουμε απόφαση για την επίσπευση της διαδικασίας προκειμένου να κοπεί το πλοίο σε κομμάτια και να τοποθετηθούν σε άλλο πλοίο που θα τα μεταφέρει ως παλιοσίδερα» υπογράμμισε ο κ. Κουσουρνάς.

proodos.net

Διαβάστε ακόμα