Απελευθερώθηκαν 15 μέλη του πληρώματος που είχαν απαχθεί από πειρατές στον κόλπο της Γουινέας πριν 1 μήνα

Και τα 15 μέλη του πληρώματος του δεξαμενόπλοιου μεταφοράς χημικών προϊόντων Davide B απελευθερώθηκαν από τους πειρατές που τους είχαν απαγάγει πριν ένα μήνα στον κόλπο της Γουινέας.

«Η De Poli Tankers είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι και τα 15 μέλη του πληρώματος του πλοίου Davide B που είχαν απαχθεί στον κόλπο της Γουινέας στις 11 Μαρτίου απελευθερώθηκαν».

Όλοι οι άνθρωποι είναι σχετικά καλά στην υγεία τους αναλογικά με τις καταστάσεις που είχαν να αντιμετωπίσουν, ενώ υποβάλλονται σε ιατρικές εξετάσεις. Οι οικογένειες τους έχουν ενημερωθεί και η διαδικασία επαναπατρισμού βρίσκεται σε εξέλιξη.

Οι ναυτικοί είχαν απαχθεί στις 11 Μαρτίου στον κόλπο της Γουινέας περίπου 219 ναυτικά μίλια νότια του Κοτονού στο Μπενίν. 6 ακόμη είχαν παραμείνει στο πλοίο ασφαλείς.

Το υπό σημαία Μάλτας πλοίο βρισκόταν εν πλω από την Ρίγα της Λετονίας με προορισμό το Λάγος της Νιγηρίας όταν δέχτηκαν επίθεση από τους πειρατές.

«Οι πειρατές που δρουν στην περιοχή του κόλπου της Γουινέας είναι πολύ καλά εξοπλισμένοι να επιχειρήσουν σε μακρινές αποστάσεις από την στεριά ενώ δεν διατάζουν να χρησιμοποιήσουν βία ενάντια στους ναυτικούς» είπε ο διευθυντής του IMB Michael Howlett για να συμπληρώσει ότι «Είναι σημαντικό οι ναυτικοί να παραμένουν προσεκτικοί και να είναι σε επαγρύπνηση όταν ταξιδεύουν σε κοντινά ύδατα και να αναφέρουν όλα τα περιστατικά στις Περιφερειακές Αρχές και στη στο IBM PRC. Μόνον έσω καναλιών ανταλλαγής γνώσεων και η αυξημένη συνεργασία μεταξύ των ναυτιλιακών αρχών θα μειώσουν τον κίνδυνο για τους ναυτικούς στην περιοχή. “

Διαβάστε ακόμα