Απίστευτο περιστατικό: Μέλος του πληρώματος κρουαζιερόπλοιου τρελάθηκε, μαχαίρωσε έναν επιβάτη και δυο άντρες της ασφαλείας!

Ένα απίστευτο περιστατικό εκτυλίχθηκε στο κρουαζιερόπλοιο Norwegian Encore, με έναν επιβάτη να τρελαίνεται στην κυριολεξία και να μαχαιρώνει μια ηλικιωμένη επιβάτη.

Σύμφωνα με την καταγγελία, ο Ntando Sogoni, 35 ετών, μέλος του πληρώματος του Norwegian Encore, ναυτολογήθηκε στο λιμάνι του Σιάτλ την Κυριακή και ήταν το πρώτο του ταξίδι. Το ίδιο απόγευμα, οι συνάδελφοι του τον είδαν να προσπαθεί να καθελκύσει μια σωσίβια λέμβο. Κάλεσαν τους άντρες της ασφαλείας, οι οποίοι τον μετέφεραν στο νοσοκομείο του πλοίου για αξιολόγηση της κατάστασης του. Σε εκείνο το σημείο «έγινε παράλογος και προσπάθησε να φύγει», είπε το προσωπικό ασφαλείας στο FBI.

Περίπου στις 01:50 το πρωί της Δευτέρας, σύμφωνα με τα έγγραφα, ο Sogoni επιτέθηκε σε έναν φρουρό και μια νοσοκόμα και διέφυγε σε μια άλλη αίθουσα του νοσοκομείου, όπου συνάντησε μια 75χρονη γυναίκα ασθενή.

Φέρεται ότι πήρε ένα ιατρικό ψαλίδι και τη μαχαίρωσε πολλές φορές στο χέρι και το πρόσωπο! Οι φρουροί της ασφάλειας έσπευσαν να τον σταματήσουν και μαχαίρωσε και δύο φρουρούς πριν τον ακινητοποιήσουν. Κανένας από αυτούς τους τραυματισμούς δεν είναι απειλητικός για τη ζωή τους.

Ο Sogoni τέθηκε υπό κράτηση μέχρι να φτάσει το Norwegian Encore στο Τζούνο. Μετά την άφιξη του πλοίου συνελήφθη από τις ομοσπονδιακές αρχές.

Η επίθεση σημειώθηκε σε διεθνή ύδατα στα ανοικτά των ακτών της Βρετανικής Κολούμπια, σε πλοίο υπό ξένη σημαία.

Ωστόσο, δεδομένου ότι το ταξίδι ξεκίνησε από τις Ηνωμένες Πολιτείες, η εσωτερική νομοθεσία των ΗΠΑ καλύπτει την εγκληματική δραστηριότητα στο πλοίο (με βάση την «ειδική θαλάσσια και εδαφική δικαιοδοσία» της ομοσπονδιακής κυβέρνησης για ταξίδια από και προς αμερικανικά λιμάνια).

Ο Sogoni κατηγορείται για επίθεση με επικίνδυνο όπλο. Εάν καταδικαστεί, αντιμετωπίζει την μέγιστη ποινή φυλάκισης η οποία θα φτάσει τα 10 έτη και πρόστιμο 250.000 δολαρίων!

«Καταδικάζουμε αυτού του είδους βίαιη συμπεριφορά και δεσμευόμαστε για την ασφάλεια όλων των μελών του πληρώματος και των επιβατών στα πλοία μας. Επαινούμε την ομάδα ασφαλείας του πλοίου για τις γενναίες ενέργειές της», δήλωσε εκπρόσωπος της NCL στην Independent.

Το δικαστήριο διέταξε την κράτηση του Sogoni εν αναμονή της δίκης, κρίνοντας ότι εάν αφεθεί ελεύθερος, δεν θα υπήρχε τρόπος να «διασφαλιστεί η ασφάλεια οποιουδήποτε άλλου ατόμου».

«Ο κατηγορούμενος είναι Νοτιοαφρικανός πολίτης χωρίς δεσμούς με τις ΗΠΑ. Εικάζεται ότι διέπραξε μια ασυνήθιστα βίαιη και απρόκλητη επίθεση», είπε για αυτή την απόφαση ο δικαστής.

Διαβάστε ακόμα