Απίστευτο: Τουρκική εταιρεία αντικαθιστά τα μεταλλικά εμπορευματοκιβώτια με ξύλινα κουτιά!

Η άνευ προηγουμένου κρίση της έλλειψης εμπορευματοκιβωτίων σε όλο τον κόσμο οδήγησε τους εξαγωγείς στην Τουρκία να αντικαταστήσουν τα κλασικά μεταλλικά εμπορευματοκιβώτια με ξύλινα…

Μια τέτοια εταιρεία εξαγωγών είναι και η εταιρεία μαρμάρου από την επαρχία Denizli της δυτικής Τουρκίας, η οποία λόγω των εξαιρετικά υψηλών τιμών στις μεταφορές και της έλλειψης εμπορευματοκιβωτίων αποφάσισε να χρησιμοποιήσει ξύλινα κουτιά για την εξαγωγή 11 τόνων επεξεργασμένου μαρμάρου στις ΗΠΑ, η οποία είναι ο κύριος εξαγωγικός προορισμός του προϊόντος της και συνήθως θα χρησιμοποιούσε 400 κλασικά μεταλλικά εμπορευματοκιβώτια.

Η βασική αιτία του προβλήματος είναι η έλλειψη εμπορευματοκιβωτίων που υπάρχει στα λιμάνια της Ασίας, λόγω του ότι ένας πολύ μεγάλος αριθμός από αυτά έχει κολλήσει σε λιμάνια των ΗΠΑ ή άλλων ευρωπαϊκών χωρών, καθώς οι εξαγωγές από αυτές τις χώρες μειώθηκαν σημαντικά κατά τη διάρκεια της πανδημίας, κάτι το οποίο οδήγησε σε αύξηση των τιμών των ναύλων με περιορισμένο χώρος στα πλοία.

Παρόλο που οι περιορισμοί που σχετίζονται με την πανδημία έχουν χαλαρώσει σε πολλές χώρες, οι εξαγωγές δεν έχουν αυξηθεί ακόμη, γεγονός που είναι η κυρία αιτία της παγκόσμιας έλλειψης εμπορευματοκιβωτίων. Αποδείχθηκε ότι αποτελεί σημαντικό εμπόδιο στην πορεία προς την ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας, καθώς οι ναύλοι συνεχίζουν την ανοδική τους πορεία.

Ο κ. Murat Yener, ο πρόεδρος της DN Mermer, την εταιρεία εξαγωγής μαρμάρου της Denizli, δήλωσε: «Η κρίση των εμπορευματοκιβωτίων και το αυξανόμενο κόστος αποστολής έκαναν δύσκολο να ανταγωνιστούμε άλλους ανταγωνιστές μας στο εξωτερικό», καθώς επαίνεσε τη νέα λύση της χρήσης κουτιών από ξύλο για την εξαγωγή του μαρμάρου από την εταιρεία του, με σκοπό την αντιμετώπιση της κρίσης των εμπορευματοκιβωτίων.

Συνέχισε να τονίζει το γεγονός ότι η χρήση ξύλινων κουτιών θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά για εξαγωγές προς τις ΗΠΑ. Επίσης, μια παρόμοια αποστολή μαρμάρου έγινε και στην Αίγυπτο.

Η παγκόσμια εφαρμογή τέτοιων καινοτόμων λύσεων, όπως η χρήση ξύλινων κουτιών για τις εξαγωγές, είναι ο μόνος τρόπος για τις επιχειρήσεις που εδρεύουν σε ασιατικές χώρες να αντιμετωπίσουν την έλλειψη των εμπορευματοκιβωτίων, καθώς αυτή η έλλειψη είναι η κυρία αιτία που συνεχίζεται η κρίση στην παγκόσμια αγορά

Διαβάστε ακόμα