Αποδοχή της πρωτοβουλίας για διάθεση του «Aegean Paradise» στη Κεφαλονιά

aegean_paradise_cruise_ship_

Την πρωτοβουλία για διάθεση του κρουαζιερόπλοιου «Aegean Paradise», συμφερόντων Βίκτωρα Ρέστη, στο σεισμόπληκτο νησί της Κεφαλονιάς, έκανε αποδεκτή το Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου.Το πλοίο, το οποίο βρίσκεται από σήμερα στην Κεφαλονιά, θα παραμείνει στο νησί για δύο συνολικά μήνες, σε ασφαλές αγκυροβόλιο έξω από το Ληξούρι.

Το «Aegean Paradise»,ολικού μήκους 174 μέτρων,πρόκειται να φιλοξενήσει περίπου 600 κατοίκους του Ληξουρίου, που έχουν πρόβλημα στέγασης. Στο πλοίο θα διατίθενται δωμάτια με θέρμανση, κλινοσκεπάσματα και παροχή ζεστού νερού, ενώ κατά τη διάρκεια της παραμονής των επιβιβαζόμενων στο πλοίο θα προσφέρεται δωρεάν πρωινό και δείπνο.

Κατόπιν εντολής του Υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, θα διατεθεί Λιμενικό όργανο επί 24ωρου βάσεως για την καλύτερη εξυπηρέτηση των κατοίκων, τον έλεγχο των προς επιβίβαση φιλοξενουμένων του πλοίου, τον έλεγχο των αποσκευών και προσωπικών αντικειμένων, καθώς και για τη διατήρηση της τάξης και των συνθηκών ασφαλείας του πλοίου. Παράλληλα, λόγω της έκτακτης κατάστασης στο νησί της Κεφαλονιάς το Λιμενικό Σώμα θα ενισχύσει την παρουσία του με Κλιμάκιο Ειδικών Αποστολών.

Τέλος, θα υπάρξει ονομαστικός κατάλογος των επιβιβαζόμενων, ο οποίος θα εκδίδεται από τις Τοπικές Αρχές, σε συνεργασία με το Λιμενικό Σώμα, ενώ οι κάτοικοι θα προμηθευτούν με ηλεκτρονικές κάρτες επιβίβασης για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους.

Διαβάστε ακόμα