ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Απορρίφθηκε το αίτημα για επαναπατρισμό από την Σαγκάη πληρώματος Ελληνόκτητου τάνκερ

Απορρίφθηκε ο επαναπατρισμός που ζήτησαν τα 18 μέλη του πληρώματος του Ελληνόκτητου δεξαμενόπλοιου STI ROSE από την Σαγκάη, λόγω του κορωναϊού.

Το πλοίο βρίσκεται στη Σαγκάη 2 μήνες λόγω κάποιων επισκευών που πρέπει να πραγματοποιηθούν αλλά για την ώρα εκκρεμούν.

Το συνολικό πλήρωμα του πλοίου είναι 21 άτομα και περιλαμβάνει 10 Ρώσους, 10 Φιλιππινέζους και έναν Έλληνα. Οι Ρώσοι απευθύνθηκαν επίσης στη ρωσική γενική προξενική αρχή στη Σαγκάη.

Η Σαγκάη δεν βρίσκεται στις περιοχές υψηλού κίνδυνου μόλυνσης από τον κορωναϊό και σύμφωνα με τον Έλληνα πρόξενο και την Ελληνική εταιρεία διαχείρισης του πλοίου δεν υπάρχει κάποια σαφής ένδειξη ότι το πλήρωμα έχει μολυνθεί.
Για κίνδυνο μόλυνσης αλλά το πλήρωμα θέλει τον επαναπατρισμό του για να νιώσει περισσότερο ασφάλεια πίσω στην πατρίδα του.

Πέρα των πάρα πάνω το πλήρωμα δεν εφοδιάστηκε με αρκετές μάσκες και παρέλαβε μόνο 100. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι κάθε μάσκα θα πρέπει να αλλάζεται κάθε δύο ώρες, οπότε το πλήρωμα εδώ και αρκετό καιρό δεν έχει μάσκες. Λόγω των πάρα πάνω οι Ρωσικές αρχές απέρριψαν τους επαναπατρισμούς των ναυτικών ενώ το αίτημα στην ITF επίσης απορρίφθηκε.

Προς το παρόν απαγορεύεται στο πλήρωμα να βγεί στην στεριά για οποιονδήποτε σκοπό.