Αποχαιρετιστήριο μήνυμα του τέως γενικού γραμματέα της ΠΝΟ, κ. Γιάννη Χαλά

Μήνυμα προς όλους τους Έλληνες ναυτεργάτες κάθε βαθμού και ειδικότητας έστειλε ο τέως γενικός γραμματέας της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, Γιάννης Χαλάς.

Αναλυτικά:

«Μετά από 27 χρόνια η ΠΝΟ αλλάζει σελίδα.

Είχα την ευλογία και την τιμή να υπηρετήσω από τη θέση του Γενικού Γραμματέα την Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδίας και τον Έλληνα Ναυτεργάτη. Την μάχη αυτή τη δώσαμε όλοι μαζί. Διεκδικήσαμε δικαιωματικά και αδιαπραγμάτευτα όσα αναλογούν στον Έλληνα Ναυτεργάτη. Προσδώσαμε πρωτόγνωρο κύρος και δυναμική στην Ομοσπονδία. Την καταταστήσαμε ισότιμο και ανεξάρτητο κοινωνικό εταίρο χωρίς δεσμεύσεις και υποτέλειες. Διαπραγματευτήκαμε επί ίσοις όροις και πετύχαμε πολλά. Με τους δικούς μας αγώνες κατορθώσαμε η ναυτεργασία να είναι ένας από τους λιγότερο επηρεασμένους κλάδους στην εποχή των μνημονίων.

Σίγουρα μπορούσαμε ακόμα περισσότερα. Η δογματική όμως προσήλωση στην “ανταγωνιστικότητα” περιόρισε τον Έλληνα Ναυτεργάτη σε ρόλο παρατηρητή. Η συρρίκνωση της Ελληνικής σημαίας είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός και αναπόφευκτο όσο δεν αναγνωρίζεται η προστιθέμενη αξία που προσδίδει ο Έλληνας Ναυτεργάτης. Το μήνυμα αυτό δεν πέρασε και αναλαμβάνω πλήρως το μερίδιο της ευθύνης που μου αναλογεί.

Παραδίδω πλέον μια Ομοσπονδία δυνατή με παρακαταθήκη τους πετυχημένους κοινούς μας αγώνες να είναι σε θέση να διεκδικήσει πιο δυναμικά από ποτέ όσα η νέα ηγεσία κρίνει απαραίτητα για όφελος της ναυτεργασίας. Εύχομαι από καρδιάς καλή επιτυχία στο δύσκολο αυτό έργο που σίγουρα θα συναντήσει πολλές φουρτούνες.

Τέλος, θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους συνεργαστήκαμε αυτά τα χρόνια. Τόσο αυτούς που συμμεριζόμασταν το ίδιο όραμα όσο και εκείνους που μπορεί να είχαμε διαφωνίες. Προσπάθησα να είμαι δίκαιος πάντα και με όλους και όπου αυτό δεν ήταν εφικτό τούτο δεν ήταν για ιδιοτελείς σκοπούς αλλά πάντα για όφελος του Έλληνα Ναυτεργάτη.»

Με Συναδελφικούς Χαιρετισμούς

Ιωάννης Χαλάς

Πρώην Γενικός Γραμματέας ΠΝΟ

Διαβάστε ακόμα