Άραβες από Ντουμπάι έφεραν οχηματαγωγό πλοίο στην Ελευσίνα για επισκευές (photos)

Μετά τους Παππά και Μαρτίνο – Είναι τα τρίτο πλοίο στη μεταβατική περίοδο των ναυπηγείων

Και τρίτο πλοίο κατέπλευσε στα Ναυπηγεία της Ελευσίνας για επισκευές στη διάρκεια της μεταβατικής περιόδου. Μετά τους πλοιοκτήτες Πέτρο Παππά και Ανδρέα Μαρτίνο, τα ναυπηγεία αρχίζουν να απολαμβάνουν την εμπιστοσύνη και των ξένων.

Το συγκεκριμένο πλοίο είναι το οχηματαγωγό (Ro-Ro) Silver Moon, αραβικών συμφερόντων και πιο συγκεκριμένα της Sallaum Lines με έδρα το Ντουμπάι.

Tα ναυπηγεία θα είναι έτοιμα για να επαναλειτουργήσουν Ιούνιο με Αύγουστο του 2023. Την αρχή έκανε ο Πέτρος Παππάς και ακολούθησε μέσα στα γιορτές ο Ανδρέας Μαρτίνος.

Όπως έχει επισημάνει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΟΝΕΧ, Πάνος Ξενοκώστας «οι εργαζόμενοι των Ναυπηγείων Ελευσίνας, ζήτησαν την αρωγή και συνδρομή μας για μια δοκιμαστική ενδιάμεση περίοδο λειτουργίας προς οικονομική στήριξη τους και άμεσες επιβαλλόμενες παρεμβάσεις σε κρίσιμες υποδομές απαξιωμένες για δεκαετίες.

Ο Όμιλος ΟΝΕΧ, με μεγάλη υπερηφάνεια αποφάσισε να συμβάλει με κάθε μέσο, δυνατότητα και δυνάμεις στο υγιές, ειλικρινές και κατοχυρωμένα συνταγματικά δικαίωμα κάθε εργαζομένου να διεκδικεί αληθινή εργασία και καλυτέρευση της ζωής του και της οικογένειας του μέσω αυτής».

Στις αρχές του Δεκεμβρίου συμφωνήθηκε το χρονοδιάγραμμα της τελικής έγκρισης και εκταμίευσης των 102.000.000 δολαρίων της Αμερικανικής Κρατικής Επενδυτικής Τραπέζης DFC για τα Ναυπηγεία Ελευσίνας.

Στις 16 Δεκεμβρίου υπεγράφη η συμφωνία για τη δημιουργία γραμμής κατασκευής και συντήρησης κορβετών, που θα βρίσκεται στα Ναυπηγεία Ελευσίνας, μεταξύ του Διευθύνοντα Συμβούλου της Fincantieri, Pierroberto Folgiero και του Προέδρου & Δ/ντα Συμβούλου της ONEX Shipyards & Technologies Group, Πάνου Ξενοκώστα, με σημαντικά οφέλη για την εθνική οικονομία και άμυνα.

newmoney.gr

Διαβάστε ακόμα