”Χρυσές δουλειές” για δύο Έλληνες εφοπλιστές με την BG Group

Η «ακόρεστη πείνα» του ενεργειακού γίγαντα για τη ναύλωση πλοίων μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου, ανοίγει την «όρεξη» για νέες ναυπηγήσεις LNG των Γιάννη Αγγελικούση και Πήτερ Λιβανού.

Οι ναυτιλιακές τους εταιρίες, Maran Gas και Gaslog αντίστοιχα, μέχρι τώρα αναδεικνύονται σε «πρωταγωνίστριες» ως προς τις μισθώσεις πλοίων τους στον όμιλο της BG, η μεν πρώτη με 14 πλοία και η δεύτερη με 11 πλοία.

Δεδομένου ότι τα ναύλα παραμένουν σε υψηλά επίπεδα στα συγκεκριμένα «σκαριά», από 90.000 δολ. την ημέρα και άνω (που σημαίνει και αυξημένα έσοδα), αλλά και της αυξανόμενης ζήτησης, αφού η BG έχει διεθνή δραστηριότητα, οι δύο εφοπλιστές δείχνουν «ετοιμοπόλεμοι» για να κλείσουν και άλλα μεγάλα συμβόλαια μαζί της.

Η BG πρόσφατα πρόσθεσε τέσσερα πλοία στον στόλο μεταφοράς φυσικού αερίου, δύο από την Maran Gas και δύο από την Gaslog, ενώ ενδέχεται, σύμφωνα με την Tradewinds, να ναυλώσει και άλλα δύο έως τέσσερα μέσα στους επόμενους μήνες.

Οι πληροφορίες θέλουν μάλιστα, την εταιρία του Γιάννη Αγγελικούση να υπογράφει σύμβαση για την παραγγελία δύο LNG Carriers των 174.000 cbm με τα ναυπηγεία της Hyundai, τα οποία αναμένεται να παραλάβει το 2016 και τα οποία λέγεται ότι «υποστηρίζονται» από τα ναύλα της BG. Επίσης, η Gaslog του Λιβανού παρήγγειλε πρόσφατα δύο LNG Carriers στις γιάρδες της Samsung, που θα του παραδοθούν το τρίτο και τέταρτο τρίμηνο του 2016.

dealnews.gr

Διαβάστε ακόμα