Ενταση, απειλές και προπηλακισμοί στο λιμάνι στην απεργία των πλοηγών

Της Χριστίνας Παπασταθοπούλου

Ενταση, απειλές και προπηλακισμοί σημειώθηκαν το πρωί της Τετάρτης στο λιμάνι του Πειραιά, με αφορμή την 48ωρη απεργία που πραγματοποιούν απο την Τρίτη οι πλοηγοί.

Σύμφωνα με καταγγελλίες της Πανελλήνιας Ενωσης Πλοηγών(ΠΕΠ) τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν ο αρχιπλοηγός, ο οποίος δεν συμμετέχει στην 48ωρη απεργία της ΠΕΠ, θέλησε να επιβιβαστεί σε κοντέϊνερ της Cosco για να μπορέσει αυτό να καταπλεύσει στο λιμάνι. Τα πληρώματα ομως των πλοηγίδων αρνήθηκαν να τον μεταφέρουν, καθώς συμμετέχουν στην απεργία που έχει κηρύξει το σωματείο τους.

Για το περιστατικό ενημερώθηκε ο Κεντρικός Λιμενάρχης Πειραιά, οποίος άμεσα έφθασε στο σημείο, συνοδεύομενος απο άνδρες του Λιμενικού Σώματος, και σύμφωνα πάντα με τις καταγγελλίες της ΠΕΠ, απαίτησε απο τους πλοηγούς να μεταφέρουν τον αρχιπλοηγό στο κοντέϊνερ. Ακολούθησαν διαπληκτισμοί, απειλές και τελικά οι πλοηγοί αναγκάστηκαν να μεταφέρουν τον αρχιπλοηγό στο κοντεϊνερ.

Με αφορμή το περιστατικό αυτό, αλλά και ολα τ” άλλα που συνέβησαν την Τρίτη, πρώτη ημέρα της 48ωρης απεργίας των πλοηγών, όπου μετά απο εντολή του υπουργείου Ναυτιλίας προς το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά αλλά και τα υπόλοιπα λιμεναρχεία της χώρας, τα κρουαζιερόπλοια και τα εμπορικά πλοία έμπαιναν και έβγαιναν στα λιμάνια της χώρας χωρίς πλοηγούς και χωρίς την συνοδεία ρυμουλκών, η Πανελλήνια Ενωση Πλοηγών θα καταθέσει το πρωί της Πέμπτης μηνυτήρια αναφορά στον εισαγγελέα Πειραιά κατά του Κεντρικού Λιμενάρχη Πειραιά Γ.Σαρηγιάννη.

Το θέμα έφερε την Τρίτη στη βουλή ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θ.Δρίτσας με ερώτηση που κατέθεσε προς τον υπουργό Ναυτιλίας Μ.Βαρβιτσιώτη.

efsyn.gr

Διαβάστε ακόμα