Εργαζόμενοι Σκαραμαγκά: Ζητούν από τον Σαμαρά να βρεθεί λύση στο ζήτημα των ναυπηγείων

Οι εργαζόμενοι των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά και μάλιστα αυτοί που ανήκουν στη παράταξη της ΔΑΚΕ απευθύνονται προσωπικά στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και του ζητούν να βρεθεί επιτέλους λύση στο ζήτημα των ναυπηγείων.

Τον κατηγορούν επί της ουσίας καλύπτει τα όσα στραβά κι ανάποδα έγιναν στον Σκαραμαγκά από τον “συγκυβερνώντα” Ε.Βενιζέλο.

Όλη η ανακοίνωση της ΔΑΚΕ Ναυπηγείων:

Συνάδελφοι, οι εβδομάδες και οι μήνες περνούν χωρίς την παραμικρή πρόοδο. Οι συναρμόδιοι Υπουργοί, κ.κ Παναγιωτόπουλος και Χατζηδάκης, εξετάζουν το θέμα αποσπασματικά και απ΄ ότι φαίνεται αγνοούν ότι πίσω από τους αριθμούς υπάρχουν οικογένειες. Οι όποιες κυβερνητικές συσκέψεις έχουν γίνει για το μέλλον του Ναυπηγείου, είναι βιαστικές και πρόχειρες.

Δεν έχουν καταλάβει ποιό είναι το πρόβλημα. Δεν ξέρουν τι θέλουν από το Ναυπηγείο, ποια προγράμματα πρέπει να προχωρήσουν και ποια όχι. Τι ακριβώς έχουν εισηγηθεί αυτοί και οι σύμβουλοι τους εδώ και 8 μήνες στον Πρωθυπουργό; Ποιους εξυπηρετούν οι διαρροές στα ΜΜΕ; Ποια συμφέροντα εξυπηρετεί η καθυστέρηση και το κουκούλωμα;

Κε. Πρωθυπουργέ, εάν περιμένετε τις λύσεις από τους εμπλεκόμενους Υπουργούς, είναι μάταιο, γιατί αυτοί κινούνται μεταξύ άγνοιας και ευθυνοφοβίας. Εσείς είστε ο πλέον αρμόδιος να πάρετε την πολιτική απόφαση για το μέλλον του Ναυπηγείου. Ρωτήστε τον κ. Βενιζέλο, γιατί έφτιαξε έτσι τη σύμβαση και ποιος ήταν ο σκοπός του (σίγουρα θα την έχει πάρει σπίτι του να την μελετήσει καλά). Ρωτήστε αν υπάρχουν περιθώρια διαπραγμάτευσης προς όφελος του Ελληνικού Δημοσίου και πάρτε αποφάσεις.

Κε. Πρωθυπουργέ, μέχρι πότε οι εργαζόμενοι θα πληρώνουν τις αμαρτίες που μας κληροδότησε το ΠΑΣΟΚ και ο κ. Βενιζέλος με τη συμβασή του; Μέχρι πότε θα διαρκέσει η οικονομική μας εξαθλίωση; Πόσο ακόμα θα συρικνωθεί το Ναυπηγείο λόγω των παράνομων επιδοτήσεων που διαχειρίστηκε η κυβέρνηση Σημίτη και η τότε διοίκηση του Ναυπηγείου (το διάστημα 1996-2002);

Μέχρι πότε θα ανέχεται η Κυβέρνηση τον Λιβανέζο ιδιοκτήτη των Ναυπηγείων-εκλεκτό της οικογένειας Παπανδρέου, ο οποίος τα αγόρασε με 1 ευρώ, δεν έχει κάνει καμία επένδυση, δεν έχει μεταφέρει την παραμικρή τεχνογνωσία στα ΕΝΑΕ, εκβιάζει το κράτος αφήνoντας μας απλήρωτους, αγνοεί τις αποφάσεις των Ελληνικών δικαστηρίων και παραμένει άφαντος.

Κε. Πρωθυπουργέ, οι νόμοι υπάρχουν για να εφαρμόζονται μόνο εις βάρος απλήρωτων εργαζόμενων; Η τήρηση της νομιμότητας και η εφαρμογή των νόμων δεν ισχύουν στην περίπτωση του κ. Σάφα;

Συνάδελφοι, πρέπει να κινηθούμε άμεσα προτού βρεθούν πάλι κάποιοι που στο όνομα της εξυγίανσης και της μείωσης του κόστους λειτουργίας, θα μας χαρακτηρίσουν παράπλευρες απώλειες. Προτού ζήσουμε ξανά τις τραγικές στιγμές που βίωνουν μέχρι και σήμερα οι συνάδελφοι του Τ.Υ, οι οποίοι εξαπατήθηκαν από την εταιρία και από την τότε ηγεσία του Σωματείου (ποιος μπορεί να ξεχάσει τις υποσχέσεις και τις διαβεβαιώσεις του Μαρκάτου ότι θα λυθεί το θέμα), με μοναδικό στόχο να κυλήσει ο χρόνος και να χαθεί το παιχνίδι για τους συναδέλφους.

Ο δημόσιος έλεγχος των ΕΝΑΕ είναι επιτακτική ανάγκη, είναι η τελευταία σανίδα σωτηρίας για το Ναυπηγείο και τους εργαζόμενους. Είναι ο μοναδικός τρόπος να διασωθεί η αξιοπρέπεια του Ελληνικού Δημοσίου και το αξιόμαχο του ΠΝ.

Το Δ.Σ της ΔΑΚΕ ΝΑΥΠΗΓΕΙΩΝ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ

Διαβάστε ακόμα