Κατάληψη Μητρώου Ναυτικών Πειραιά

Σε κατάληψη του κτιρίου του Μητρώου Ναυτικών στον Πειραιά έχουν προχωρήσει, από τις 7 το πρωί, οι πολιτικοί υπάλληλοι του υπουργείου Ναυτιλίας, αντιδρώντας στο μέτρο της διαθεσιμότητας για 24 συναδέλφους τους.

Ο εκπρόσωπος των εργαζομένων πολιτικού προσωπικού του υπουργείου Ναυτιλίας, Σπύρος Στρουμπούλας, μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων είπε ότι έως σήμερα δεν έχει επιδοθεί καμία πράξη διαθεσιμότητας προς τα 24 αυτά άτομα προκειμένου να μπορέσουν να προσφύγουν στη δικαιοσύνη.

Ωστόσο έχουν διαγραφεί από το μητρώο μισθοδοσίας βάσει της λίστας απογραφής και μάλιστα χωρίς να υπάρχει καμία ενημέρωση ούτε απο το υπουργείο Εσωτερικών αλλά ούτε και από το Ναυτιλίας.

Ο κ. Στρομπούλας είπε επίσης ότι 9 από τους 10 εργαζομένους στο τμήμα του μητρώου ναυτικών έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα και το συγκεκριμένο τμήμα δεν θα μπορεί να λειτουργήσει, καθώς σε αυτό εξυπηρετούνται καθημερινά δεκάδες ναυτικοί.

Ο σύλλογος υπαλλήλων του υπουργείου μαζί με την Ομοσπονδία Υπαλλήλων του υπουργείου Ναυτιλίας (ΠΟΥΕΝ) αναμένεται να συνεδριάσουν εκ νέου την Τρίτη και δεν αποκλείεται να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους μέχρι, όπως αναφέρουν, να διασφαλισθούν τα δικαιώματα των εργαζομένων.

ΠΗΓΗ

Διαβάστε ακόμα