Πειραιάς
18°C

Στο στόχαστρο του υπουργείου Οικονομικών το ναυτιλιακό πετρέλαιο

10/09/2013

Στην αγορά πανάκριβών συστημάτων που θα ανιχνεύουν το λαθραίο ναυτιλιακό πετρέλαιο προσανατολίζεται το υπουργείο Οικονομικών. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα», που παραπέμπει μάλιστα σε σχετικές δηλώσεις του ίδιου του υπ. Οικονομικών Γ. Στουρνάρα, «έρχεται η σειρά» του «αμαρτωλού», όπως το χαρακτηρίζει η εφημερίδα εμπορίου του ναυτιλιακού πετρελαίου.

Παρά τα πανάκριβα συστήματα ελέγχου που απαιτούνται το υπ. Οικονομικών είναι αποφασισμένο να βάλει χέρι στο συγκεκριμένο πεδίο, «καθώς από το λαθρεμπόριο έχουν γίνει λαθρέμποροι και λαθρέμποροι, μερικοί από τους οποίους μάλιστα έχουν αναδειχθεί ανερυθρίαστα και σε παράγοντες της δημόσιας ζωής», όπως σημειώνει η εφημερίδα!

Κατά το δημοσίευμα το θέμα απασχολεί έντονα την Πολιτεία, καθώς αποτελεί πρόκληση να βοά ο κόσμος, «να γνωρίζουν όλοι τους λαθρεμπόρους και να κάνουν τα στραβά μάτια οι υπηρεσίες, οι καθ’ ύλην αρμόδιοι και οι προιστάμενοι τους», υπογραμμίζει η εφημερίδα.

Και το δημοσίευμα κλείνει με δηλώσεις του Γ. Στουρνάρα : « Είναι μύθος, αναφέρει ο υπουργός, ότι δεν μπορεί να εντοπιστεί το ναυτιλιακό πετρέλαιο στην αγορά. Ανιχνεύεται. Διαφέρει από το πετρέλαιο θέρμανσης και το πετρέλαιο κίνησης, απλώς μας λείπουν εκείνα τα συστήματα τα οποία θα το εντοπίζουν κατά τους ελέγχους σε διυλιστήρια και πρατήρια». Συστήματα, που όπως αναφέρθηκε στην αρχή, το υπ. Οικονομικών είναι αποφασισμένο να προμηθευθεί.

portnet.gr

Το e-nautilia.gr στο Google NEWS

Ακολουθήστε το e-nautilia στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ναυτιλιακές ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο.

Διαβάστε επίσης

Πειραιάς
18°C