Πρόσκρουση του Ε/Γ-Ο/Γ «ΑΝΤΖΕΛΑ»

Προσέκρουσε, πρωινές ώρες σήμερα, το Ε/Γ-Ο/Γ «ΑΝΤΖΕΛΑ» Ν.Π. 9341, στον πυλώνα στήριξης της γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου, κατά την διαδικασία χειρισμών απόπλου του από τον λιμένα Ρίου.

Συγκεκριμένα, το ανωτέρω πλοίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Ρίο για Αντίρριο με επτά (07) επιβαίνοντες και επτά (07) Φ/Γ οχήματα όταν, κατά δήλωση του Πλοιάρχου, λόγω αιφνίδιων δυσμενών καιρικών συνθηκών που παρουσιάστηκαν στην περιοχή, αποκόπηκαν οι κάβοι πρόσδεσης αυτού.

Στη συνέχεια το πλοίο αποκολλήθηκε με ιδία μέσα και προσέδεσε ασφαλώς στον ανατολικό προβλήτα του Ρίου, όπου και αποβιβάστηκαν με ασφάλεια οι επιβάτες και τα οχήματα.

Από την πρόσκρουση δεν προκλήθηκε τραυματισμός, ούτε εισροή υδάτων και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Το «ΑΝΤΖΕΛΑ» υπέστη ζημιά στο πρυμναίο άλμπουρο και ρωγμή ενός μέτρου, μεταξύ της ίσαλου γραμμής και του ύψους του χώρου φορτώσεως οχημάτων, καθώς επίσης και στη γέφυρα από το άλμπουρο του πλοίου, ενώ προκλήθηκαν ζημιές και σε Φ/Γ όχημα που βρισκόταν στο χώρο φορτώσεως.

Από το Α’ Λιμενικό Τμήμα Ρίου που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου μέχρι διαπίστωσης αποκατάστασης της βλάβης από το Τοπικό Κλιμάκιο Επιθεώρησης Πλοίων της Πάτρας.

hcg.gr

Διαβάστε ακόμα