Τραυματισμός ναυτικού στη Θεσσαλονίκη

Η Λιμενική Αρχή Θεσσαλονίκης ενημερώθηκε πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, για περιστατικό τραυματισμού αλλοδαπού ναυτικού, μέλους πληρώματος του Φ/Γ “LEONIDASK” σημαίας Μάλτας, το οποίο βρίσκεται παραβεβλημένο σε προβλήτα του λιμένα.

Συγκεκριμένα, ο 41χρονος ναυτικός διαπληκτίστηκε επί του Φ/Γ “LEONIDASK” με έτερο 22χρονο αλλοδαπό, μέλος πληρώματος Φ/Γ “PYALMA” σημαίας Ρωσίας, το οποίο βρισκόταν επίσης παραβεβλημένο σε προβλήτα του λιμένα, με αποτέλεσμα ο 41χρονος να υποστεί κάταγμα κλείδας. Ο τραυματισθείς διεκομίσθη στο Νοσοκομείο «ΓΕΝΗΜΑΤΑΣ», για παροχή των πρώτων βοηθειών.

Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης.

hcg.gr

Κατάσχεση του πολυτελούς σκάφους του Στηβ Τζομπς

Δεμένο στο λιμάνι του Άμστερνταμ με δικαστική εντολή παραμένει το μινιμαλιστικό, υψηλής τεχνολογίας γιότ, «Venus» (Αφροδίτη), του εκλιπόντος ιδρυτή της Apple, Στιβ Τζομπς. Το σκάφος δεσμεύθηκε εξαιτίας οικονομικής διαμάχης με τον Γάλλο σχεδιαστή του σκάφους, Φίλιπ Σταρκ.

Σύμφωνα με την ολλανδική εφημερίδα «Het Financieele Dagblad» ο Γάλλος ντιζάινερ ισχυρίζεται ότι οι κληρονόμοι του Τζομπς του οφείλουν ακόμη 3 εκατ. ευρώ από το συνολικό ποσό της αμοιβής του, ύψους 9 εκατ. ευρώ.

Το σκάφος των 78 μέτρων ναυπηγήθηκε στο ολλανδικό ναυπηγείο Feadship, με βάση το σχέδιο του Σταρκ και του ολλανδικού αρχιτεκτονικού γραφείου De Voogt. Καθελκύστηκε φέτος τον Οκτώβριο, ένα χρόνο μετά τον θάνατο του ιδρυτή της Apple. Ο δικηγόρος, ο οποίος εκπροσωπεί την εταιρεία του Σταρκ, δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters ότι το γιοτ θα παραμείνει δεμένο στο λιμάνι μέχρι οι δικηγόροι της άλλης πλευράς να καταβάλουν το οφειλόμενο ποσό.

«Υπήρχε αλληλοσεβασμός και εμπιστοσύνη μεταξύ του Τζομπς και του Σταρκ και για αυτό το λόγο το συμβόλαιο ήταν χαλαρό», πρόσθεσε ο δικηγόρος. Ο Σταρκ ισχυρίζεται ότι του ανήκει το 6% της συνολικής αξίας του γιότ, το οποίο αποτιμά στα 150 εκατ. ευρώ, ενώ οι κληρονόμοι του Τζομπς εκτιμούν ότι κοστίζει 105 εκατ. ευρώ.

ΠΗΓΗ